Post Reply 

Thread Rating:
Sprawy bieżące
Vivaldi Away
Męska polityk

Gryzelda Pusłowska
pyskate babsko [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Konserwatywny Liberalizm
Przynależność:

Sprawy bieżące
j.w
07-16-2011 09:27
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

RE: Sprawy bieżące
Proszę o przyznanie mi z budżetu Towarzystwa skromnej sumy 20 tysięcy złotych na cele agitacyjne. Pójdą na organizację szkolnictwa cerkiewnego i kupienie przychylności mnichów z Pieczerskiego monasteru, którzy mają wpływy w całym kościele prawosławnym Tongue

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
(This post was last modified: 07-18-2011 12:43 by Czerwony.)
07-18-2011 12:43
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Vivaldi Away
Męska polityk

Gryzelda Pusłowska
pyskate babsko [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Na kościół?

Gryzelda Antonia Pusłowska - męska polityk,kobieta liberał.
07-18-2011 12:53
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Na cerkiew. Masz cerkiew, masz Rosję. Masz Rosję, masz 60 milionów ludzi Wink

Ale przy okazji wyeksponujemy naszą troskę o oświecenie społeczeństwa i to, że TRP w przeciwieństwie do komunistów robi, a nie gada i wszczyna rozróby.

EDIT: Aha, i czy ktoś myślał o gazecie?

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
(This post was last modified: 07-18-2011 12:59 by Czerwony.)
07-18-2011 12:58
Vivaldi Away
Męska polityk

Gryzelda Pusłowska
pyskate babsko [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

(07-16-2011 13:21)Tennenbaum Wrote:  Moje propozycję dot. programu są następujące:

W kwestiach ustrojowych, opowiadamy się za umiarkowanymi reformami ustanawiającymi nowoczesnych ustrój dla Rzeczypospolitej. Jako kompromis między obecnym systemem a republiką powinniśmy wyjść z propozycją monarchii konstytucyjną z jej elekcyjnym charakterem oraz trójpodziałem władzy. Poza tym powinniśmy pomyśleć o połączeniu Korony i Wlk. Księstwa Litewskiego w Królestwo Polskie. Co do Moskwy, powinniśmy nadać im autonomię (Sądzę, że Rosja stanowi dla nas uciążliwy balast. W końcu to ona jest wielką ostoją biedy i zacofania, którą bardziej powinniśmy traktować jako kolonię niż składową część państwa :-) ) i iść w stronę państwa federalnego. Poza tym, powinniśmy akcentować potrzebę rozdziału państwa od kościoła.

Jeśli chodzi o system ekonomiczny, tu bezdyskusyjnie opowiadamy się za gospodarką wolnorynkową z niskimi i stałymi podatkami.

Co do zagadnień związanych z polityką zagraniczną, raczej powinniśmy prowadzić ją zgodnie z hasłem "handel ze wszystkimi narodami, sojusz z żadnymi". Do tego polityka antywojenna.

Jakieś propozycje, uwagi?

Trzeba w końcu dopracować ten program Tongue.
Tak ja myślałem Tongue

07-18-2011 13:00
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Tak szczerze to co do programu sądzę, że trzeba go ograniczyć do podstaw ustrojowych, bo inaczej czeka nas rozpad Tongue Ale co do tego to zaraz się wypowiem w odpowiednim wątku. Dajcie no tę kasę, chcecie żeby czerwoni ( Big Grin ) mieli monopol na doły?

07-18-2011 14:18
Kriton Offline
Junior Member
**

Michał Sikora
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: centrowe
Przynależność:

Ja również jestem za tym, aby w programie zawrzeć tylko kwestie ustrojowe. Jesteśmy w końcu takim OKP - taka grupa niezwiązanych ze sobą poglądami ludzi.
07-18-2011 14:28
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Proponuję też z góry, by dyskusje programowe uwieńczyć kongresem Towarzystwa.

07-18-2011 16:31
refugee Offline
Member

Jan Jakub Steinmann
kłótnik [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Konserwatywne
Przynależność:

Zgadzam się z czerwonym, Proponuję aby na forum jawnym rozpisać Kongres TRP i w nim podamy że uchwalono władze partii, statut, przyjęto budżet, doda się parę mów przedstawicieli i będzie wszystko ładnie wyglądało i da propagandowego kopa...
07-18-2011 21:35
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Vivaldi Away
Męska polityk

Gryzelda Pusłowska
pyskate babsko [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Quote:Przyjęto budżet

Hahah budżet najbardziej zależy od Szmera , ale może też od nas jak ktoś będzie gazetkę robił Sleepy.

07-19-2011 08:58
Post Reply 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)