Thread Closed 

Thread Rating:
Wybór marszałka - debata
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Wybór marszałka - debata
Proszę o zgłaszanie kandydatur.
(This post was last modified: 08-04-2011 13:22 by Szmer.)
08-02-2011 18:38
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

RE: Wybór marszałka
Wiktor Czernow.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
08-02-2011 18:44
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

OG: Prosiłbym może o rozpoczynanie swoich wypowiedzi od "Wysoka Izbo" i dawanie jakichś uzasadnień Tongue
08-02-2011 18:49
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

Marek Rokossowski

Wysoka Izbo! Posłanki i Posłowie!

W imieniu Socjadlemokratycznej i Ludowej Partii Polski zgłaszam swoją kandydaturę na marszałka Pierwszego Sejmu Republikańskiego, krótko mówiąc Sejmu Pierwszej Kadencji!

Swoją kandydaturę zarówno Ja jak i moje stronnictwo firmuje przede wszystkim, możliwością uczestnictwa faktycznego, Ludu Robotniczo-Chłopskiego w tworzeniu Rzeczypospolitej Polskiej, a także daje szansę na uspokojenie nastrojów społecznych, dając jako taką gwarancję na stabilizację życia pod względem roszczeń robotników i chłopów, dotyczących współudziale we władzy.

Wysoka Izbo! Może i nie jestem specjalnie znany <pochyla się, patrząc zebranym w oczy>, może i nie mam milionów na koncie i może i nie jestem członkiem wojskowej rady, nie brałem udziału w obradach senatu, może i nie byłem bojownikiem o narodowe zobowiązania wobec obywateli Reczypospolitej. Nie! Byłem w Roboczogrodzie. Uczestniczyłem w walkach z wojskiem, ale i uczestniczyłem w rozmowach na temat pokojowego rozwiązania konfliktu. Byłem podczas strajków w Poznaniu. Byłem podczas strajków w Lwowie, Niżnym i Moskwie. Byłem uczestnikiem większości wystąpień w ostatnich miesiącach. I zarówno rozmawiałem z Wojskiem jak i z Powstańcami.

Jestem osobą wobec tego, ugodową. Może i moja frakcja, dokonywała hmm..zleconych zabójstw. Nie ukrywam! Ale któż nie jest dziś pozbawiony grzechu zabójstwa? Nawet sam Król, wydawał rozkazy unicestwienia bojowników o Tatarszczyznę!

Dlatego jestem idealnym kandydatem. Stoję pomiędzy frakcją socjalistów, rebublikanów, chadeków, i pomiędzy frakcją żołnierzy, władzy, reżimu czy jak to jeszcze nazwiemy. Widziałem wojnę i pokój. Widziałem kwiat młodzieży ginący o socjalistyczne marzenia jak i zimę pokoleń, walczącą o utrzymanie obowiązującego ładu. Gwarantuję Państwu, stabilność i odległość od sporów politycznych. Mi zależy na tym, by robotnik, chłop, obywatel, miał jak największą możliwość wpływu na stan państwa i swojego losu. Możecie, Towarzyszki i Towarzysze. Panie Posłanki i Panowie Posłowie, wybrać kogoś ze stronnictwa konserwatywnego. Ale czy będzie to wybór akceptowany przez lewicę? Możecie wybrać kogoś ze strefy republikańskiej, ale kto tak naprawdę nie jest kontrowersyjny na tyle by go obrać? Wyrastałem w rodzinie drobnomieszczańskiej. Ojciec Mój służył w Wojsku. Sam też w nim służyłem. Potem zostałem robotnikiem w zakładach Cegielskiego.

Poznałem smak gorzkiej czekolady i poznałem smak gorzkiej kawy. Jedno daje nadzieję na słodycz, drugie daje nadzieję na pobudzenie.

Teraz wzywam Państwa Wszystkich do zagłosowania na najlepszą opcję. Opcję która daje możliwość niezachwianego i ciągłego funkcjonowania Izby Poselskiej.

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
08-02-2011 19:00
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

og: nie wiedziałem że to temat ingame Big Grin

Wysoka Izbo!

Towarzystwo Republikańskie - Chrześcijańska Demokracja pragnie zgłosić kandydaturę znanego moskiewskiego społecznika, Wiktora Czernowa. Pochodzi on z chłopskiej rodziny, co nie przeszkodziło mu w ukończeniu studiów prawniczych na Królewskim Uniwersytecie Moskiewskim, pomimo represji politycznych ze strony władz. Słynie z umiarkowanych poglądów lewicowych i niechęci wobec radykalizmu. Wieloletnia działalność polityczna pozwala mieć pewność, że w jego osobie będziemy mieli marszałka zdolnego przewodzić demokratycznie wybranej Izbie Poselskiej i walczyć o jej prawa. Dziękuję.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
08-02-2011 19:09
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Darne Offline
Naczelnik

Robert Kajser
mało znany [2]

Protegowany: Michał Rogowski
Protegowany (2):
Poglądy: Konserwatyzm
Przynależność: bezpartyjny

Feliks Kurbiel

Wysoka izbo, posłowie po posłanki.

Wobec konieczności wyboru marszałka sejmu, Obóz Narodowo-Rewolucyjny pragnie zgłosić kandydaturę Ignacego Jana Paderewskiego.
Ten słynny człowiek jest nie tylko powszechnie znanym pianistą. Jest też wielkim politykiem, pełnym umiejętności i zapału do przemieniania naszego kraju na lepsze. To on wygłaszał w 1910 przemówienie z okazji odsłonięcia pomnika wspominającego bitwę pod Grunwaldem, pracował jako polski wysłannik na zachodzie czy tworzył działalność charytatywną w 1915. Odznacza się wybitną inteligencją i taktem.
Ugrupowanie nasze, w przeciwieństwie do wielu innych obecnych tutaj, nie splamiło swych rąk krwią rodaków. Wzywam państwa, byście wybrali dobrze. Kogoś, kto nie jest skrępowany ograniczeniami lewica-prawica, a którego jedynym celem jest walka o lepszą przyszłość dla narodu.

/og - działalność Paderewskiego wziąłem z wikipedii - jeśli nie pasuje do świata, to proszę mi powiedzieć, wyedytuję post.

8419751 - numer gg
08-02-2011 21:37
Ogar Offline
Zawsze Przeciw

Ignacy Stokłosa
silna ręka [9]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

Przemysław Szynkaruk

Panie Marszałku, Wysoka Izbo!

Chciałbym w imieniu Związku Pracodawców i Pracowników św. Józefa zgłosić kandydaturę Władimira Władimirowiczowa Stiepaszyna na Marszałka Sejmu! Jest to kandydat który wywodzi się z Wielkiego Księstwa Moskiewskiego, ostatnio targanego tyloma konfliktami spowodowanymi brakiem solidarności w naszej Rzeczpospolitej i wybór osoby pochodzącej stamtąd może pokazać, że Księstwo nie jest dyskryminowanym czy zapomnianym fragmentem Polski ale równorzędnym członem, niezbędnym w prawidłowym rozwoju kraju.

Poseł Stiepaszyn pochodzi z rodziny drobnych handlarzy, jednak nie tylko odziedziczył majątek rodziców i go nie zdeprawował ale swoją ciężką pracą pomnożył, tak by siłą swego majątku rozwijać Rzeczpospolitą. Nie robił tego za pomocą wyzysku pracowników czy swoim znajomością, ale właśnie w współpracy ze swoimi pracownikami dzieląc z nimi trudy i znoje. Jego działalność charytatywna spowodowaną troska o najbiedniejszych zaowocowała chęcią zaszczepienia w RTN chrześcijańskiej nauki społecznej, by więcej ludzi mogło zostać objętych opieką. Te działania spowodowały, że zna on los zwykłych robotników i chłopów, ale także rozumie problemy rozwijającej się klasy przedsiębiorców.

Będzie więc on gwarantem, że w Sejmie nikt nie będzie promowany ale też i nikt nie będzie dyskryminowany, ze względu na swoje pochodzenie, płeć czy miejsce urodzenia. Chce on by wszyscy posłowie mogli w zgodzie pracować na rzecz polepszenia ukochanej Rzeczpospolitej! Nie jest to kandydat który splamił się krwią w bratobójczych walkach dlatego nie ma do nikogo wrogiego nastawienia spowodowanego jeszcze świeżymi ranami, a w czasie walk pracował w tym czasie nad poprawą losu chłopów i robotników by nie musiano już walczyć między obywatelami Rzeczpospolitej. Jest to kandydat który stoi ponad politycznymi sporami komunizmu, socjalizmu czy militaryzm- on chce jedynie poprawy losu Rzeczpospolitej!

Dlatego apeluje o poparcie posła Stiepaszyna! O postawienia na rozwagę i umiarkowanie w czasach niepokoju, ale też wielkiej szansy jakie przed nami stoi!
08-03-2011 14:22
wulf Offline
Elementum meum Libertas

Isa Achmatowicz
różnie pamiętany [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: słuszne
Przynależność: Sieradz

[Image: twelfthnightdonmar08.jpg]
Poseł Edward Klein:
Szanowni Posłowie, Wysoka Izbo!

Kandydatura posła Włodzimierza Stiepaszyna zaprezentowana przez kolegę posła Szynkaruka jest kandydaturą wyjątkowo ciekawą i godną szacunku. Ciężka praca szanownego posła Stiepaszyna w działalności kupieckiej dowodzi, że jest to człowiek zaradny i przedsiębiorczy - taki ktoś na czele Izby zapewne przysłuży jej się wielce i pozwoli budować jej autorytet pośród Narodów. Dlatego apeluję o jego poparcie przez wszystkich członków Izby!

Isa Achmatowicz - الحمد لله ربّ العالمين
08-03-2011 14:28
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Pieszechonow z ław TR-ChD:
Stiepaszyn na marszałka?! To jakby lisa postawić by kur pilnował!

08-03-2011 14:38
Ogar Offline
Zawsze Przeciw

Ignacy Stokłosa
silna ręka [9]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

poseł Stiepaszyn z ław

Rusina przeciw Rusina podburzasz?
08-03-2011 14:42
Thread Closed 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)