Post Reply 

Thread Rating:
Illegalizm
Petro Offline
Big Bad Burrito

Tobiasz Blaichstiger
przyjaciel ludu [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: anarchonihilizm
Przynależność:

Exclamation Illegalizm
Mamy w Warszawie świetną sytuację - wrogowie ludu zostali sami na sali obrad, Republikanie zmienili miejsce. Taka separacja ułatwia nam zamach Tongue
Chciałbym by moja postać ze wspólnikami w Łodzi skonstruowała bomby domowej roboty, a następnie przekazała młodym, ochoczym anarchistom z partii. Chcę, by najpierw rzucili kilka w kozaków pilnujących obrad, korzystając z zamieszania wtargnęli tam i zabili kilku posłów-reakcjonistów-konserwatystów ;] da się zrobić?

// edit: tu będę wklejać wszystkie akcje spod znaku występku wobec prawa ;p

Tobiasz Blaichstiger vel Lew Pilic
Autorytet, rząd, władza, państwo – każde z tych słów oznacza to samo – środek nacisku i wyzysku... Ktokolwiek kładzie na mnie rękę, aby mną rządzić, jest uzurpatorem i tyranem – uważam go za swego wroga.
Proudhon.
(This post was last modified: 07-26-2011 15:10 by Dalewin.)
07-17-2011 15:42
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
bodek Offline
kill for love

Hsueh-ji Jasieński-Ye
chińska kariera [5]

Protegowany: Maria Eliza Poniatowska
Protegowany (2):
Poglądy: suprematyzm radziecki
Przynależność:

RE: Illegalizm
spoko.

fajnie będzie Big Grin tylko nie dawaj innym graczom poznać, że to ty. żadnych jawnych postów lepiej niet.

napisz w tej sprawie do szmera lepiej.
07-17-2011 15:47
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Petro Offline
Big Bad Burrito

Tobiasz Blaichstiger
przyjaciel ludu [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Dlatego nie chciałem do KC, moja działalność jawna będzie prawie taka co żadna ;p chyba, że mnie wykryją to zarzucam pseudonim i Blaichstigeruję na całego Big Grin
Zamachy, napady itp, wszystko tutaj. Stworzy się jakieś skrzydło anarchistyczne Tongue
A temat zasadniczo zrobiłem oprócz konsultacji z wami, także ze Szmerem i jego pytam i na jego opinię/odpowiedź czekam Big Grin

Autorytet, rząd, władza, państwo – każde z tych słów oznacza to samo – środek nacisku i wyzysku... Ktokolwiek kładzie na mnie rękę, aby mną rządzić, jest uzurpatorem i tyranem – uważam go za swego wroga.
Proudhon.
07-17-2011 15:50
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Da się zrobić. I niedługo się zrobi Big Grin
07-17-2011 18:11
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Petro Offline
Big Bad Burrito

Tobiasz Blaichstiger
przyjaciel ludu [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Dzięki za akcję. Ogólnie zacząłem trochę od tyłka strony, najpierw chciałbym zorganizować jakiś wiernych sobie i partii ludzi, młodych anarchistów. Jak można to zrobić systemowo? Czy storytelling?
Wiadomo, to jest jak błędne koło. Jak złapią tych od zamachu w Sejmie i stracą, to znajdzie się tuzin nowych do ich pomszczenia. Tak przynajmniej było na przełomie XIX/XX wieku Big Grin

Proudhon.
(This post was last modified: 07-17-2011 19:40 by Petro.)
07-17-2011 19:39
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Quote:Jak można to zrobić systemowo? Czy storytelling?
Jak ci wygodnie.
07-17-2011 19:46
Petro Offline
Big Bad Burrito

Tobiasz Blaichstiger
przyjaciel ludu [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Ja osobiście jestem fanem tego drugiego :-)
Proponuję zatem spotkania młodych anarchistów łódzkich i warszawskich (dobre połączenie kolejowe jest, ręczę Big Grin kolej warszawsko-wiedeńska) na Bałutach, które słyną ze swoich secesyjnych bram, gdzie oprócz ładowania wina czy browaru, można spokojnie porozmawiać. Ewentualnie parki, których też jest sporo, lub opuszczone budynki fabryczne/kamienice. Przedstawiam się jako Lew Pilic, miejmy nadzieję już trochę znany ze swoich listów otwartych, jak nie, można pochwalić się zamachem w Warszawie, ale dyskretnie Tongue
Indoktrynujemy ich Proudhonem, przedstawiamy czyny zbrojne przeciw tyranii (zamachy Czołgosza, Lucheniegio, Bresci), nadto myśl Malatesty, Bakunina i spółki ;-) z racji cech mojej postaci mogą też odbywać się popijawy Big Grin jak będzie zgrana ekipa, to rozplanuję napad na pociąg i kolejne akcje Smile

Z drugiej strony chciałbym skontaktować się z Malatestą i Międzynarodówką Anarchistyczną (1881, Londyn) o ewentualne wsparcie, nawet nie finansowe, ale logistyczne - materiały, książki, druki ulotne, ludzie.

Proudhon.
07-17-2011 19:53
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Międzynarodówka jak najbardziej.
07-17-2011 19:57
Petro Offline
Big Bad Burrito

Tobiasz Blaichstiger
przyjaciel ludu [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

A część pierwsza mojej wypowiedzi? Big Grin Jest jakiś odzew, efekty?

Proudhon.
07-17-2011 20:06
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Studenteria się napala rewolucyjnie, bombi procenty na koszt indoktrynatorów i nie może się doczekać zamachów.
07-17-2011 20:18
Post Reply 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)