Post Reply 

Thread Rating:
Stosunki z Tatarstanem
wulf Offline
Elementum meum Libertas

Isa Achmatowicz
różnie pamiętany [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: słuszne
Przynależność: Sieradz

Stosunki z Tatarstanem
Klein:
As-Salāmu `alaykum bracia w Wierze! Niech Mahomet (ṣall Allāhu ʿalay-hi wa-sallam) sprowadzi światłość na nasze rozmowy i zapewni pokój między naszymi Narodami. Chciałbym zapytać, czy władze Tatarstanu byłyby zainteresowane potwierdzeniem wspólnym granicy pomiędzy naszymi krajami, nawiązaniem współpracy dyplomatycznej i rozwijaniem naszych państw w duchu pokoju i wzajemnego szacunku?

Isa Achmatowicz - الحمد لله ربّ العالمين
09-06-2011 11:12
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

RE: Stosunki z Tatarstanem
Tatarzy pytają, jaką granicę proponujecie.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
09-06-2011 11:19
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
wulf Offline
Elementum meum Libertas

Isa Achmatowicz
różnie pamiętany [3]

Protegowany:
Protegowany (2):

OG: AmaD, weź mu opisz, skoro wiesz, bo ja niestety nie kojarzę, a nie mam za bardzo czasu szukać Big Grin

09-06-2011 11:25
AmaD Offline
Wielki Książę Syberii

Jan I
nie panuje nad sytuacją [6]

Protegowany: K. Lipski (MS WKS)
Protegowany (2): F. Lisowski (MSS WKS)
Poglądy: ancien régime
Przynależność: WKS

[Image: tatar-1.gif]

Dyplomata

Zgodnie z powyższą mapą Tatarzy zamieszkują tereny na południe od linii Stefanka-Potoka. Biorąc pod uwagę dotychczasowe rozmowy nt. granicy syberyjsko-tatarskiej obstajemy za propozycją swego czasu nam przedstawioną, zgodnie z którą w granicach WKS znalazłaby się Stefanka, zaś w granicach Tatarstanu Karaganda i Potoka. W takim układzie gotowi bylibyśmy wspierać dyplomatycznie politykę Tatarstanu mającą na celu budowę Wielkiego Tatarstanu na zachodzie.

Wielki Książę Syberii Jan I.
09-06-2011 11:36
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
wulf Offline
Elementum meum Libertas

Isa Achmatowicz
różnie pamiętany [3]

Protegowany:
Protegowany (2):

Jednocześnie Tatarzy, którzy byliby na terenie WKS mieliby zapewnioną tolerancję religijną - nie jest bowiem celem WKS prześladowanie wyznawców islamu.

09-06-2011 11:40
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Tatarzy proponują jedno z trzech rozwiązań:

1) Plebiscyt na obszarze Stefanki i okolic,
2) Ustanowienie Stefanki wolnym miastem i wspólny zarząd,
3) Utworzenie w Stefance samorządu tatarskiego z szerokimi kompetencjami.

Głównie chodzi o to, że w WKS władze lokalne tworzy szlachta a obecny TRON jest antymagnacki i populistyczny.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
09-06-2011 11:41
AmaD Offline
Wielki Książę Syberii

Jan I
nie panuje nad sytuacją [6]

Protegowany: K. Lipski (MS WKS)
Protegowany (2): F. Lisowski (MSS WKS)
Poglądy: ancien régime
Przynależność: WKS

OG: Kurwa, kolejni demokraci? To są kuźwa Tatarzy, nie demokratyczne pierdoły z Korony. Zresztą, władza lokalna w WKS pochodzi z powszechnych wyborów - Starosta, Burmistrz, Rady. W wyborach samorządowych nie ma żadnych ograniczeń podmiotowych./OG

Wielki Książę Syberii Jan I.
09-06-2011 11:43
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

OG: którego słowa w zdaniu "Obecny TRON jest antymagnacki i populistyczny" nie rozumiesz?

09-06-2011 11:50
wulf Offline
Elementum meum Libertas

Isa Achmatowicz
różnie pamiętany [3]

Protegowany:
Protegowany (2):

OG: Ja bym jednak uznał, że skoro wcześniej gracz coś wynegocjował (mniej lub bardziej udanie), to skoro nie było eventów o jakiejś "rewolucji" na danym terenie... to cóż, pacta sund servanda. Skoro więc Ogar się zgadzał na jakieś granice... to nie za bardzo fajnie jest, jak nagle mamy GMowską "woltę", która nie ma ŻADNEGO uzasadnienia w grze.

09-06-2011 11:56
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

OG: nie ma mowy o wolcie. Ogar mógł się zgodzić, ale obecnie wycofuje wojsko z Tatarstanu i przyznaje Tatarom pełną niepodległość, a TRON sam sformował z tatarskich nacjonalistów więc wydaje mi się logiczne że będą walczyć o każdą piędź ziemi.
http://antemurale.pl/showthread.php?tid=...5#pid12025

09-06-2011 12:00
Post Reply 

User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)