Thread Closed 

Thread Rating:
Dialog z administracją
AmaD Offline
Wielki Książę Syberii

Jan I
nie panuje nad sytuacją [6]

Protegowany: K. Lipski (MS WKS)
Protegowany (2): F. Lisowski (MSS WKS)
Poglądy: ancien régime
Przynależność: WKS

Dialog z administracją
1) Czy zdefraudowane 200 mln złp dotarło na Syberię?

2) Czy duchowieństwo i szlachta z Syberii mogliby się zrzucić na państwo?

3) Czy dotychczasowe instytucje RTNu, takie jak Policja, Tajna Policja, Wojewodowie, Wojsko, pomniejsze urzędy, mające swoje siedziby na terenie Syberii przeszły na naszą stronę? Jeżeli tak, to czym dysponujemy? Jeżeli nie, to co z tymi instytucjami?

Wielki Książę Syberii Jan I.
08-25-2011 17:44
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Dialog z administracją
1. za to już odpowiada roland Tongue
2. milion zbierzesz.
3. Na Syberii nie było wojska (Ogar przesunął), a policja jest b. bidna.
08-25-2011 18:51
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
AmaD Offline
Wielki Książę Syberii

Jan I

1) Roland nie jest w stanie przetransportować tych pieniędzy na Syberię. Dlatego poszedłem za radą Tvara ( http://antemurale.pl/showthread.php?tid=...1#pid10611 ) i tak uczyniłem ( http://antemurale.pl/showthread.php?tid=...4#pid10614 ). Pytam zatem czy kasa dotarła?

2) 1 000 000 złp? Z całej Syberii, od całego duchowieństwa i szlachty milion zbiorę? Trochę śmieszna kwota.

3) Ale jest tak? A przeszła na stronę WKS czy nie (o to pytałem)? Co z innymi instytucjami?

4) Zastanawia mnie to:

http://antemurale.pl/showthread.php?tid=...2#pid10742

Rozumiem, że media podały informacje tylko o głównych siłach Korpusu Zachodniego, a kawalerii istotnie udało się zakamuflować swoją obecność i może działać teraz na tyłach wroga, tak?

5) Lol:

http://antemurale.pl/showthread.php?tid=...7#pid10807

Skoro Czerwony komentuje bezpośrednio Konstytucję WKS, nie na konferencji lub nie w drodze listownej, można przyjąć, że jest na gdzieś na Syberii, abym mógł go aresztować? Big Grin

6) Czy jest zgoda na następujący podział administracyjny kraju:

Quote:Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych w sprawie podziału kraju na Województwa

§ 1 Na podstawie art. 2. 1 dekretu o podziale administracyjnym kraju tworzy się następujące województwa:

a) Aleksandrowskie,
b) Buriackie,
c) Irkutckie,
d) Jakuckie,
e) Krasynjarskie,
f) Maryjogrodzkie,
g) Michałowskie,
h) Nowozamojskie,
i) Północnosyberyjskie,
j) Słobodzkie,
k) Tomskie,
l) Zabajkalskie,
m) Zachodniosyberyjskie.

§ 2 Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia

? Rozumiesz mniej więcej, jakie województwa chciałbym powołać czy muszę narysować stosowną mapkę?

(This post was last modified: 08-26-2011 11:28 by AmaD.)
08-26-2011 07:44
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

1. no właśnie jest kwestia transportu tej kasy... no ale dooobra, załóżmy już, że wziąłeś ją samolotem Smile
2. no, dobrowolne datki... To, że twoja władza jest w zasadzie akceptowana, nie świadczy jeszcze o powszechnej miłości do Ląsząmpsa Tongue
3. przeszła.
4. tak.
5. nie. Przy zupełnie realistycznym systemie komciów byłby tylko płacz i utrudnienia (vide listy do redakcji, którym musiałem w końcu odebrać monopol).
6. może być, mapkę możesz narysować opcjonalnie.
08-27-2011 13:10
AmaD Offline
Wielki Książę Syberii

Jan I

Mogę wydać rozporządzenie o liczbie powiatów i miast poprzez podanie tylko ogólnej informacji (bez podawania właściwego wykazu powiatów i miast)?

08-27-2011 13:40
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Były już precedensy, że tak Tongue
08-27-2011 18:56
AmaD Offline
Wielki Książę Syberii

Jan I

Ok, dzięki.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/co...ag.svg.png

Mogę to uznać za flagę WKS (historycznie dziwaczny twór w postaci niepodległej Syberii z roku bodajże 1918/1919 posiadał taką flagę)?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/co..._Graph.svg

Z tego wynika, że irl największym syberyjskim miastem w tamtym okresie powinien być Omsk, potem Irkutka i Nowosybirsk. Jak jest ing?

Jeszcze jedno - mogę uznać, że hymnem WKS jest "Boże, coś Syberię" - regionalna przeróbka "Boże, coś Polskę" (mam nadzieję, że nie będę musiał pisać tekstu tej przeróbki Tongue )?

(This post was last modified: 08-27-2011 19:04 by AmaD.)
08-27-2011 19:03
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

1. tak.
2. powiedzmy. Swoją drogą żaden Omsk. To miasto się inaczej nazywa.
3. niech będzie.
08-27-2011 19:16
AmaD Offline
Wielki Książę Syberii

Jan I

Sam piszesz, że Omsk:

http://antemurale.pl/showthread.php?tid=...2#pid10742

Big Grin

Ale istotnie - powinien być Maryjgród czy cuś Wink

A nie dałoby się zrobić tak, że największa byłaby Irkutka? Big Grin

To jeszcze tak - wojewodów też mogę dając tylko ogólną adnotację powołać czy muszę z imienia i nazwiska oraz przynależności partyjnej ich wymieniać (oczywiście Uszakow w obu wypadkach zostanie wojewodą - o to nie ma co się bać)?

Jako Prezesa Sądu Najwyższego chciałbym powołać wymyśloną NPCkę, Małgorzatę Siwą, starą panią sędzię o umiarkowanie demokratycznych poglądach, ale akceptującą obecny stan rzeczy w kwestiach ustrojowych. Da się?

Ile ludności ma WKS? Irl było coś ok. 10-12 mln. Jaka byłaby struktura demograficzna i wyznaniowa? Zaproponować coś?

(This post was last modified: 08-28-2011 10:26 by AmaD.)
08-27-2011 19:19
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Poprawiłem na Maryjgród Tongue
Co do Irkutki, nie da się. Irkutka to już bodaj N. Żmudź, podbita na Chińczykach 50 lat temu Tongue
Wojewodów powołaj, jak chcesz.
Niech ci będzie.
Jakieś 13 mln. Dokładnie możesz oszacować, ale liczba Polaków i Moskali jest podobna, zresztą Rusinów też jest sporo. Plemiona syberyjskie to jakiś milion-dwa. Trzeba by też uwzględnić pewną liczbę imigrantów z Azji, Chińczyków, Mongołów, Koreańczyków itd.
08-28-2011 11:06
Thread Closed 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)