Post Reply 

Thread Rating:
Przyszłość frakcji
Nevar Offline
Wróg publiczny

Hubert Rabke
działacz [2]

Protegowany: Symon Hruszewski
Protegowany (2):
Poglądy: Socjalistyczne
Przynależność: Syberia

Przyszłość frakcji
Wiem że na razie piszę trochę do siebie, ale może też parę rzeczy od gmów się dowiem.

Jakie proponowałbym ogólne cele dla frakcji demokratycznej SDLPP.

1) Przejście od nastawienia na działalność nielegalną na działalność legalną na jak największym obszarze byłej RTN.
2) Zorientowanie na budowę silnej organizacji partyjnej, odrębnej od organizacji terrorystyczno-bojowej - pozostawienie tego w rękach frakcji rewolucyjnej ( przy utrzymaniu poprawnych kontaktów z nimi ).
3) Położenie silnego nacisku na edukację, agitację i wzrost świadomości politycznej robotników i chłopów. W obliczu wyraźnej klęski rozwiązań siłowych należy zawalczyć o rząd dusz. Rozpocząć można by działalność w środowiskach artystycznych, dziennikarskich i akademickich.
4) Trzeba jasno powiedzieć, że ZRL jako projekt polityczny jest skończony, należałoby w porozumieniu ze środowiskami opozycji wobec terroru KBP w Związku, przystąpić do ewakuacji ludzi i środków, które mogą zostać wykorzystane w dalszej działalności po wojnie domowej.

Dlatego proponuję następujące posunięcia:
a) korzystając ze swoich powiązań chciałbym nawiązać kontakt z opozycją wewnątrz ZRL, przekonać ich, że konieczna jest ucieczka i odbudowa ruchu socjalistycznego poza Związkiem
b) wydanie manifestu postulującego przedstawione propozycje zmian w środowisku demokratycznej SDLPP - napisania takowego się podjemę
c) inwentaryzacja wciąż istniejących struktur partyjnych w Hetmanacie i na Syberii. Jak będę miał protegowanego/pojawi się ktoś w Hetmanacie z SDLPP to osoba tam powinna to nadzorować.
d) Należałoby pomyśleć nad jakimś nieskompromitownym szyldem, pod którym można by próbować prowadzić działalność legalną (wnioskowałbym o taką bez wskazań etnicznych/geograficznych, ze względu na internacjonalistyczny charakter). Pierwsze propozycje: Stronnictwo Socjal-Demokratyczne i Ludowe (SSDiL), Socjal-Demokracja (SD), Partia Socjal-Demokratyczna i Ludowa (PSDL)?
e) można by porozmawiać z władzami Syberii ( w Hetmanacie chyba na razie nie ma mowy?) o działalności legalnej

枪杆子里面出政权
毛泽东同志
07-05-2013 20:47
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Przyszłość frakcji
e) co do Hetmanatu, zwróć się do Ogara. Co do Syberii, trzeba by pogrzebać, czy mają jakieś uregulowania prawne na ten temat.
d) SSDiL dołom by pasiło.
a) a to akurat jest ciężkie do zorganizowania Tongue
07-08-2013 17:53
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Tennenbaum Offline
Member

Bogdan Wilczopolski
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Socjaldemokracja
Przynależność: ZRL/Syberia

RE: Przyszłość frakcji
Co do zarządzania naszą partią w Syberii, ja mogę się tym zająć. Moja postać zresztą tam mieszka co znacząco ułatwia sprawę.

Nazwa moim zdaniem jest taka se. Ja proponuję Front Ludowy (tudzież Front Społeczny) albo Lewica Rzeczypospolitej.
07-09-2013 13:23
Post Reply 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)