Thread Closed 

Thread Rating:
Komitet Centralny (temat RPG i OnGame)
(^.~) Offline
nemezis

Sasuke Uchiha
nożowzębny oszołom [3]

Protegowany: Hiacynt Potter
Protegowany (2):
Poglądy: Anarchokomunizm
Przynależność: WKS

Komitet Centralny (temat RPG i OnGame)
<Duży namiot w środku ośmiu mężczyzn siedzi na matach ustawionych w okrąg. Niektórzy mają jakieś papiery inni nie. Widać wyraźne różnice w wieku i pozycji społecznej. Jedyne źródło światła (lampa naftowa) jest umieszczone za jednym z nich za okręgiem z mat w opozycji do wejścia do namiotu. Mężczyzna siedzący za źródłem światła i jednocześnie na wprost do wyjścia po drugiej stronie okręgu poprawił wojskowy płaszcz przeciwdeszczowy podobny do tych w którym byli inni mężczyźni, ale chyba bardziej zniszczony. Szelest w ten sposób przez niego wywołany zagłuszyły krople deszczu uderzające w namiot. Spojrzał na nich uśmiechnięty. Niestety niewidziany przez resztę mężczyzn, dla których głowa tego mężczyzny była jedynie konturem. Mogli zauważyć jedynie, że jest on niski i ma rewolucyjnie rozczochrane włosy. Gdy już się przyjrzał zaczął mówić:>

Towarzysze!

Bardzo się cieszę, że mogę otworzyć pierwsze posiedzenie Komitetu Centralnego. Dzisiaj chciałbym przedstawić wam nasze propozycje dalszych działań. By działać po pierwsze musimy mieć za co działać. Potrzebne są nam pieniądze. Liczę na pomoc finansową od naszych towarzyszy już walczących na frontach i posiadających organizację na znacznie wyższym etapie rozwoju, ale będzie to kropla w morzu potrzeb. Musimy się kalać w brudzie i robić wszystko co niegodziwe dla chwały rewolucji. Będziemy się parać każdą nielegalną działalnością, aż zmonopolizujemy wszystko co nielegalne. Chcę by każdy z towarzyszy się zastanawiał jaka niegodziwa działalność może nam przynieść środki na krzewienie rewolucji. Jedną z metod którą proponuję są substancje pobudzające. Potrzebne do ich produkcji rośliny są dostępne i u nas, ale w szczególności u naszych towarzyszy Tatarów. Jeśli jednak wyprodukujemy tego typu specyfiki konieczne będzie ich sprzedanie. Tu też konieczna jest głęboka refleksja towarzyszy nad możliwościami zbytu. O kontroli wydatków nie będę mówił, gdyż nie wchodzi to w zakres naszych kompetencji. Konieczne jest również zdobywanie broni. Gdy rewolucja się tutaj obudzi będzie jej brakowało. Potrzebna jest nam każda jej ilość.

Te działania jednak mogą sprowadzić na nas łatkę bandytów. W takiej sytuacji konieczne jest zlikwidowanie takiego wrażenia. Można to zrobić wnosząc o amnestię i legalizację naszej organizacji. Nie wierzę by ci burżuje i magnaci do tego doprowadzili, ale pokaże to wyraźnie, że zostaliśmy zmuszeni do działania nielegalnego, gdy legalizacji nam odmówiono. Działania o których tutaj powiedziałem będą dotyczyć głównie naszych organizacji zbrojnych.

Potrzebujemy możliwie intensywnie infiltrować inne środowiska. Szczególnie te działające legalnie. Taki infiltrujący towarzysz jest jednak szczególnie niebezpieczny. W wypadku najmniejszego podejrzenia zdrady należy go natychmiast usunąć. Właśnie w tej sprawie potrzebne będą nam dokładne wytyczne i przepisy. Nie może być w partii miejsca na chaos.

Ostatnim elementem jest konieczność wypracowanie programu możliwie dobrze odzwierciedlającego charakter tutejszego społeczeństwa. Trzeba społeczeństwo do nas przekonać. Liczę na wszelkie informacje dotyczące oczekiwać najuboższych. Czegokolwiek by nie oczekiwali musimy im zapewnić realizację tych dążeń o ile będziemy w stanie przekonać ich o możliwości dokonania tego typu marzeń. Nie miejmy złudzeń ludzie tutaj są odlegli od rozumienia interesu klasowego. Jeśli głupie kłamstewko zbliży ich do zrozumienia interesu klasowego i pociągnie do działalności rewolucyjnej, to oznacza, że pożyteczne było i dla partii i dla klasy robotniczo-chłopskiej, oraz dla wszystkich przyszłych pokoleń.

Proszę teraz o doniesienie się do tego programu działań o ewentualne wskazanie w czym towarzysze mają możliwość pomóc. Podkreślam, że nie ma tutaj podsłuchu. Wszyscy zostaliście przeszukani komisyjnie przez towarzyszy których nominowałem do Komitetu Centralnego. Nikt nie będzie zapisywał tej rozmowy i do niej nie będziemy wracać. Po wyjściu z tego namiotu wszystko co tutaj powiemy pozostanie tylko w naszej pamięci i sercu, oraz w naszych rękach wykonujących ustalony w tym miejscu program.

<Sasuke zamknął oczy i ziewnął wyciągając ręce:>

Nudzi mnie przemawianie. Czas bym zaczął słuchać. Proponuję do lewej.

(Uprasza się GMów o wyrażenie swojego zdania w sposób fabularny. Tak jak ja przedstawiłem tutaj swój program.)
07-05-2013 14:04
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

RE: Komitet Centralny (temat RPG i OnGame)
Towarzysz Małorolny spode łba spogląda na Twoją postać, i długo się zastanawia. Robi młynek palcami, po czym przysiada się bliżej stołu, opiera łokcie na dębowym blacie i kieruje swą wąsatą twarz w Twoim kierunku

Towarzyszu Szcz...szeczy...szczu... Towarzyszu!
Ja jestem chłop, co żadnej pracy się nie boi. Robiłem na Uralu, robiłem w Irkutce. Przerzucałem hałdy węgla, a kilka dni później rozbijałem łby gości którzy zbyt ufali temu, że Irkutka to ich kramik. Przerzucałem hałdy wszelkiego rodzaju ćpunkoherbat i innych zażywaczy.

Program to Ty masz. Nie powiem. Tyle, że żeby osiągnąć monopol w obracaniu ćpunoherbatami, to trzeba mieć jak wejść w ten biznes a przede wszystkim trzeba odstrzelić kilka głów. Dużo głów. Bardzo dużo. Mogę wkręcić Cię Towarzyszu szcz...szeczyszczy....scze...Towarzyszu, w ten interes. Ale zadaj sobie pytanie. Czy wy chcecie robić ćpunoherbatomafię, czy politykie. Bo bycie królem ćpunoherbatobiznesu a bycie politikierem to dwie różne rzeczy.

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
07-06-2013 10:38
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
(^.~) Offline
nemezis

Sasuke Uchiha
nożowzębny oszołom [3]

Protegowany (2):

(Nie ma stołu, ale reszta ok!)

Bardzo cieszy mnie twoja opinia Towarzyszu. Mafia jednak jest organizacją burżujską. Do wszystkich tych organizacji stosuje się zasada Machiavelli'ego. Decyzje podejmuje maksimum 50 osób. Przecież to garstka. Dodatkowo po rewolucji i tak będziemy musieli ich wszystkich zabić. Nie ma tutaj powodu odwlekać nieuniknionego.

Posłuchajcie Towarzysze jednak dwóch ważnych uwag Tow. Małorolnego. Po pierwsze nie możemy nawet na chwilę odrywać od priorytetu polityki. To olbrzymie zagrożenie i dlatego tacy ludzie jak Tow. Małorolny są nam niezwykle potrzebni. Oni mają nam codziennie przypominać jaki jest nasz cel i po co działamy. Po drugie byt kształtuje świadomość, a to oznacza, że upodobnimy się w jakimś stopniu do mafii, co będzie nieuniknione, ale musi być pod kontrolą.

Najpierw polityka! Jednak polityka bez pieniędzy to mrzonki. Będziemy to robić tylko do czasu znalezienia lepszych form finansowania, by nie upodobnić się do mafii zbyt mocno, czyli w takim stopniu, by było to możliwe do odwrócenia w kilka dni.
07-06-2013 11:06
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

Małorolny kiwa głową, po czym patrzy Ci prosto w łoczy

To co mam robić? Kręcim biznes? Jechać do Irkutki, ściągać swoich? Towarzyszu. Po chłopsku mi mów, co robić. Ja prosty chłop jestem. Jak chcecie, to załatwię dobre dostawy przemycane koleją Transsyberyjską. Ten jak on tam, Pilawa, pewnie przystanie na transport używek, za dobrą dopłatą.

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
07-06-2013 11:13
(^.~) Offline
nemezis

Sasuke Uchiha
nożowzębny oszołom [3]

Protegowany (2):

Ta paskudna morda? Trzeba to rozważyć, ale tej kanalii nie można ufać. Lepiej byłoby kręcić z ludźmi niżej, ale jak Towarzysz będzie umiał dobrze ukryć kim jest, co konkretnie wiezie, to można się nad tym zastanowić. Wolałbym jednak, by takie tłuste świnie z dawnej Rady Stanu nic nie wiedziały. Lepiej byłoby takiego porwać. Ciekawe ile dałby parszywiec za syna. Choć pewnie zbyt dobrze chroniony jest ta ptaszyna. Ale zastanowimy się Towarzyszu i bez działań zbyt osobistych. Komitet Centralny powinien przejść rewolucją w niezmienionym składzie.
07-06-2013 11:21
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

towarzysz Abramowski
Mówicie słusznie, towarzyszu, ale nie powinniśmy nawet myśleć o legalizacji. Powinniśmy zwiększyć zaangażowanie w dywersyjną robotę. Armia syberyjska jest słaba, towarzysze, jeśli proletariat podpali jej tyły, rozpadnie się i Związek Rad będzie uratowany! Co więcej, powinniśmy zaangażować się mocniej w tępienie rewolucyjnymi metodami rozłamowców-frakcjonistów i burżuazyjnych demokratów, którzy omamiają lud swoimi umiarkowanymi hasłami.

towarzysz Babłogumow
Zgadzam się z towarzyszem Abramowskim.

towarzysz Tempe
A ja pozwolę sobie nie. Powinniśmy przede wszystkim wzmacniać naszą organizację finansowo i jeśli chodzi o poparcie wśród mas; projekty tow. Saściszewskiego są tutaj bardzo słuszne.
07-08-2013 19:21
(^.~) Offline
nemezis

Sasuke Uchiha
nożowzębny oszołom [3]

Protegowany (2):

Bardzo dziękuję za wasze opinie i poparcie mojego planu. Dostosuję go do waszych uwag. Na razie niestety w tym kraju jest dość stabilnie, ale niedługo zakończymy spokojne sny pryszczatych paniczyków.
07-09-2013 07:46
Thread Closed 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)