Post Reply 

Thread Rating:
(Wszystkie sprawy do Szmera) Rekonesans komunistyczny
(^.~) Offline
nemezis

Sasuke Uchiha
nożowzębny oszołom [3]

Protegowany: Hiacynt Potter
Protegowany (2):
Poglądy: Anarchokomunizm
Przynależność: WKS

(Wszystkie sprawy do Szmera) Rekonesans komunistyczny
Próbuję przeczytać możliwie dużo z jawnych na forum A6 (do tajnych nie mam dostępu) i na razie nie wiem zbyt dużo o komunistach. Potrzebuję więc pomocy.

1. Czy rewolucja Mao posuwa się na północ? Po części tak było w naszej rzeczywistości. Parł na północ idąc po najgorzej rozwiniętych terenach Chin. Czy nasza partia ma jakiś z nimi kontakt;
2. Co z komunistami w tatarszczyźnie. Mam nadzieję, że nadal istnieją i walczą;
3. Gdzie funkcjonuje Frakcja Demokratyczna, a gdzie Frakcja Rewolucyjna (Na razie znalazłem tylko to: http://gringo.home.pl/ante6/showthread.p...1#pid11001 , http://gringo.home.pl/ante6/showthread.p...7#pid11027 ).
(This post was last modified: 07-14-2013 20:37 by (^.~).)
07-03-2013 10:14
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Rekonesans komunistyczny
Z Mao to mało zostało, jest w temacie "Mapy" lakoniczna wzmianka. Co do 2., poszukaj w starych eventach. Obecnie jest tam kruche porozumienie ponad podziałami, ale z tendencjami do załamania się.
07-03-2013 14:13
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
(^.~) Offline
nemezis

Sasuke Uchiha
nożowzębny oszołom [3]

Protegowany (2):

1. Długi Marsz właśnie się tak zaczął.
2. Ale na jawnym forum prasy nie mam jakichkolwiek liczb. Nawet nazwisk zbytnio nie ma. Poza faktem że jest tam jakaś Armia Czerwona nic szczególnego z tego nie wynika. Nawet nie znalazłem jeszcze rozwinięcia skrótu "LRT".
07-03-2013 14:17
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

1. Być może, ale długi marsz był długi. Na razie nic o tym nie usłyszysz, dopóki nie chce mi się dotykać tego wątku :>
2. To zapytaj na jawnym. Najwyżej ci odpowiem później.
07-03-2013 14:20
(^.~) Offline
nemezis

Sasuke Uchiha
nożowzębny oszołom [3]

Protegowany (2):

1. Będę lobbował;
2. Nie chcę by wszyscy wiedzieli dokładnie jakie są siły komunistów. Skoro ja nie znam ich sił, skoro tajne na A6 są ukryte, to nie chcę by to było podane do powszechnej wiadomości. Niech sobie szacują, a my komuniście niech znamy jako jedyni całą prawdę na ten temat;
Co z Trójką? Chciałbym jednoczyć przynajmniej na terenie Syberii te frakcje, bo są one mi do niczego niepotrzebne.
07-03-2013 14:39
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Aha, tajne dostępne dla grupy Fora starych edycji Smile
2. To tym bardziej później.
3. FR działa głównie w ZRL jako partia rządząca, chociaż ma też swoje komórki poza tym państwem. Ale tam troszkę więcej działaczy ma FD. Jest to dość płynne póki co.
07-03-2013 16:37
(^.~) Offline
nemezis

Sasuke Uchiha
nożowzębny oszołom [3]

Protegowany (2):

4. Nie ma znalazłem na jawnym statusu partii, więc stworzyłem taką informację o funkcjonowaniu jej na terenie tzw. WKS.

Quote:Komitet Centralny Socjal-Demokratycznej i Ludowej Partii Polski ma prawo powoływać dystrykty zewnętrzne. Najwyższą władzą w dystrykcie o ile może ona funkcjonować jawnie jest Zjazd Działaczy Dystryktu Socjal-Demokratycznej i Ludowej Partii Polski. Powołuje on Komitet Centralny Dystryktu (poza Sekretarzem KC Dystryktu) i 4/5 składu Centralnej Komisji Kontrolno-Rewizyjnej, oraz wyznacza cele polityczne dla Komitetu Centralnego Dystryktu. Władze centralne partii wyznaczają Sekretarza KC Dystryktu i 1/5 składu Centralnej Komisji Kontrolno-Rewizyjnej. Komitet Centralny jest najwyższą instancją partyjną kierująca całokształtem pracy partyjnej w dystrykcie za wyłączeniem działalności Centralnej Komisji Kontrolno-Rewizyjnej Dystryktu. Centralna Komisja Kontrolno-Rewizyjna Dystryktu kontroluje działania partii pod kontem gospodarczym, finansowym i polityki personalnej (rozpatrywanie odwołań w sprawie awansów, degradacji członków partii, przeciwdziałanie nominacjom partyjnym opartych na nepotyzmie, nacjonalizmie, frakcyjności, odwołania od wyników wyborów ze względu na niedochowanie procedur).

W czasie działalności niejawnej Sekretarz KC Dystryktu ma prawo wypowiadać się w imieniu Zjazdu Działaczy Dystryktu Socjal-Demokratycznej i Ludowej Partii Polski do czasu możliwości jego zwołania kierując się wiedzą na temat tego jakie decyzje podoiłby Zjazd Działaczy Dystryktu Socjal-Demokratycznej i Ludowej Partii Polski gdyby mógł zostać zwołany.
(This post was last modified: 07-06-2013 10:26 by (^.~).)
07-03-2013 21:20
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Popraw "pod kontem" i zaznacz, że w rzeczywistości różne wymyślne procedury są przestrzegane albo i nie.
07-04-2013 17:20
(^.~) Offline
nemezis

Sasuke Uchiha
nożowzębny oszołom [3]

Protegowany (2):

4. Liczyłem, że będzie to tylko podstawa prawna do moich działań, a realną sytuację mojego Dystryktu opiszę w innym miejscu.

Ale proszę napisałem tak:

Quote:Komitet Centralny Socjal-Demokratycznej i Ludowej Partii Polski ma prawo powoływać dystrykty zewnętrzne. Najwyższą władzą w dystrykcie o ile może ona funkcjonować jawnie jest Zjazd Działaczy Dystryktu Socjal-Demokratycznej i Ludowej Partii Polski. Powołuje on Komitet Centralny Dystryktu (poza Sekretarzem KC Dystryktu) i 4/5 składu Centralnej Komisji Kontrolno-Rewizyjnej, oraz wyznacza cele polityczne dla Komitetu Centralnego Dystryktu. Władze centralne partii wyznaczają Sekretarza KC Dystryktu i 1/5 składu Centralnej Komisji Kontrolno-Rewizyjnej Dystryktu. Komitet Centralny jest najwyższą instancją partyjną kierująca całokształtem pracy partyjnej w dystrykcie za wyłączeniem działalności Centralnej Komisji Kontrolno-Rewizyjnej Dystryktu.

Centralna Komisja Kontrolno-Rewizyjna Dystryktu kontroluje działania partii pod kątem gospodarczym, finansowym i polityki personalnej (rozpatrywanie odwołań w sprawie awansów, degradacji członków partii, przeciwdziałanie nominacjom partyjnym opartych na nepotyzmie, nacjonalizmie, frakcyjności, odwołania od wyników wyborów ze względu na niedochowanie procedur wyborczych). Władza Centralnej Komisji Kontrolno-Rewizyjnej Dystryktu jest tym większa im mniej przestrzegane są procedury wyborcze, wydatki partyjne są mniej przejrzyste i mniej uzasadnione, a z tym w na niektórych obszarach Dystryktów nie jest dobrze. Mechanizm ten wzmaga motywację Komitetów Centralnych Dystryktów do pilnowania rządów prawa w partii.

W czasie działalności niejawnej Sekretarz KC Dystryktu ma prawo wypowiadać się w imieniu Zjazdu Działaczy Dystryktu Socjal-Demokratycznej i Ludowej Partii Polski do czasu możliwości jego zwołania kierując się wiedzą na temat tego jakie decyzje podoiłby Zjazd Działaczy Dystryktu Socjal-Demokratycznej i Ludowej Partii Polski gdyby mógł zostać zwołany.
(This post was last modified: 07-06-2013 10:26 by (^.~).)
07-04-2013 17:33
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

(07-04-2013 17:33)(^.~) Wrote:  Liczyłem, że będzie to tylko podstawa prawna do moich działań, a realną sytuację mojego Dystryktu opiszę w innym miejscu.
To trzeba było mówić. Tak też pewnie może być.
07-04-2013 17:34
Post Reply 

User(s) browsing this thread: