Post Reply 

Thread Rating:
Akcja Strajkowa No. 2
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

Lightbulb Akcja Strajkowa No. 2
Akcja przeprowadzana w miastach Syberii i Rosji, i części miast Ukrainy gdzie zawiązały się komitety ludowe.

Przede wszystkim polega na zdobyciu broni, czy to dwóch, trzech, czterech karabinów, z których będą oddawane strzały w powietrze, tak by lokalna władza była przekonana iż lud jest zorganizowany i JUŻ posiada broń (możemy odjąć z budżetu).

1. Ukraina:
- W Kijowie i Kudaku, strajki rozpoczynają się od zebrania ludu w sposób "sfałszowany" tj. wybranie spośród obywateli czy członków SDLPP, ludzi którzy będą "odgrywać przed ludem" postać Szlachcica, a następnie stworzenie sztucznego tłumu. Niech sfingowana akcja najpierw postawi związanego szlachcica na podeście, wykrzyczy mu wszystko co naród boli, oskarży o niemoc, o wybieranie króla pod naciskiem wojska, oskarży o bicie, poniżanie etc. Najlepiej by doszło do tego w robotniczych dzielnicach miast.

Następnie ów "szlachcic" zostanie (oczywiście gdy zbierze się sporo ludu), wyniesiony przez naszych do np. mieszkania jednego z nich i tam teatralnie zamordowany. Głowę zdobędziemy morderstwem przeprowadzonym kilka dni wcześniej na dowolnej osobie.

Alternatywnie Nasze bojówki zdobyły syna szlachcica, albo kogoś z jego rodziny, i jego wtedy publicznie już ubiją. Na oczach wszystkich.

2.Ruś - Podobna akcja jak na Ukrainie, tyle, że W Orle, Niżnym Nowogrodzie i Moskwie. Tutaj zamiast szlachcica, powinniśmy złapać kogoś z rodziny magnackiej, posiadacza ziemskiego. Bez szopki teatralnej Wink publiczna egzekucja a zwłoki przeciągnięte przez konie (ukradzione oczywiście spod szlacheckiej restauracji czy szlacheckiej stajni).

Tutaj głównymi hasłami niech będzie wojskowe pochodzenie króla, i uciemiężenie nie tylko przez szlachtę ale i przez skorumpowane wojsko.

W następnych częściach, będę chciał zrobić rewolty na Nowej Żmudzi. Jeżeli zostaną te akcje zaakceptowane, napiszę odpowiedni event. Albo do oficjalnych albo do Trybuny. Zależy jak uznasz Szmeru Wink

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
(This post was last modified: 07-26-2011 15:10 by Dalewin.)
07-20-2011 11:37
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Akcja Strajkowa No. 2
Hm. Brutalne. Ale eventa możesz napisać Tongue
07-20-2011 12:11
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
El_Prez Offline
Member

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: socjalizm
Przynależność:

Wreszcie poleje się krew burżujów Tongue
07-20-2011 12:12
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Quote:
[Image: SuperStock_1788-2647.jpg]

Szlachta przeciągana końmi po bruku. Co następne?
W ciągu ostatnich tygodni doszło do pokazowych morderstw na Szlachcicach w Kijowie oraz Kudaku, gdzie publicznie zabito dwóch szlachciców, wykrzykując przed nimi wszelkie oczekiwania od robotników. Pośród tłumu bardzo mocno dało się słyszeć hasła potępiające istniejący porządek, brak perspektyw dla robotników i rolników, potępiające pańszczyznę i feudalny ustrój nastawiony na wyzysk i poniżenie godności przeciętnego obywatela. Słychać było głosy domagające się upadku obecnej monarchii, wprowadzenia republiki lub związku rad. W wydarzeniach Kijowskich brał udział niejaki Popow. Obecny przy strajkach w Łodzi i Poznaniu, co jeszcze bardziej podniosło nastroje rewolucyjne. Mimo uspokajania przez niektórych działaczy, lud chciał głowy Szlachty. W Kijowie gdzie inicjatywę strajkową podjęli robotnicy (w Kudaku głównie chłopi), szlachcica związanego pętami, wywleczono z placu do pobliskiego domu i publicznie odcięto mu głowę. Następnie tłum przemaszerował ulicami, i rozszedł się pod wieczór, zaraz po wiecu.

Gorzej sytuacja wyglądała w Moskiewskiej części Rzeczypospolitej. Na fali strajków, podsycanych przez siły republikańskie oraz Komitety Ludowe, dokonano wyłapania szlacheckich synów, a następnie przywiązując ich do koni, pociągnięto przez ulicę. W Orle zabito tak dwóch szlachciców. Jeden z nich rozbił głowę o kamień, drugi zginął rozszarpany przez konie, które zamiast iść prosto, rozbiegły się wystraszone tłumem, rozrywając biedaka. W Niżnym Nowogrodze i Moskwie, upokorzonych, nagich i ze związanymi rękoma, puszczono wolno. Agitatorzy wykrzykiwali "Co nam teraz zrobicie, związani i nadzy? Jak się czujecie?". Często pojawiał się temat "Króla wybranego przez wojsko".

Pokazowe akcje wstrząsnęły lokalnymi władzami i dały społeczeństwu niebezpieczny oręż. W niektórych miastach Księstwa Moskiewskiego, wprowadzono godziny policyjne, co jeszcze bardziej rozsierdziło tłum.

Chyba to do GMowych eventów co? Czy do TL?

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
(This post was last modified: 07-20-2011 13:47 by Dalewin.)
07-20-2011 13:47
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Quote:
[Image: 2jdnu47.jpg]
Jestem z Wami mimo burz!

Dotąd Ludu Kochany, jeździłem do Was, wspierałem, agitowałem, pokrzepiałem serca. Robiłem wszystko by hasła rewolucji nie zniknęły z naszych ust. By żadna z naszych inicjatyw nie miała przykrego końca. Jednak teraz, nadchodzi czas, gdy My, bojownicy o wolność, cały proletariat tym samym, oskarżany jest przez jego imć króla, o bycie wywrotowcami, godzącymi w Rzeczpospolitą. Czy zdajecie sobie sprawę z tego, co ten jegomość do nas powiada? Oskarża nas, o destabilizowanie Rzeczypospolitej! Jakiej i czyjej Rzeczypospolitej? Walcząc o swoje prawa, uznawani jesteśmy za wywrotowców niszczący ład.

Owszem! Towarzysze i Towarzyszki! Obywatele! Niszczymy ład, ale ład szlachecki! Ład magnaterii, burżujstwa i wszechobecnego wyzysku! Co nam próbują dać oni? Konstytucję? To jest PROSTYTUCYJA nie Konstytucyja. Nadaje się ona do podtarcia naszych SZACOWNYCH PROLETARIACKICH TYŁKÓW, a nie do stanowienia prawda nad nami! Nie dajmy się zwieść mamieniom, i fałszywemu porządkowi. Mamili nas przez tyle lat. Dlaczego nie ustąpi król? Dlaczego nie ustąpi szlachta? Dlaczego nie ustąpi senat? Po co nam senat? Po co nam jakiekolwiek ELITY? Czyż My, cały naród nie jesteśmy elitą?

Obywatele! Oszczajmy ich pomysły i ich samych. Uznają nas za wywrotowców i za prymitywne formy życia, bo używamy prostych i jasnych słów. Nie zabijamy w białych rękawiczkach. Wymierzamy sprawiedliwość na miejscu. Ubiliśmy, zarznęliśmy te szlacheckie świnie na miejscu! Mogliśmy? Mogliśmy! Odpłacamy im tym samym, co od nich przez setki lat otrzymywaliśmy. Ci którzy nie są skłonni do rewolucji. PRZEJRZYJCIE NA OCZY! Zdejmijcie zaślepki. Aktualny ład prowadzi do niczego innego jak do pokojowego wyzysku. Oni robią wobec nas aksamitną rewolucję. Proponują nam wolność, ale szykują na nas kajdany. Mówią teraz "Konstytucja". A potem rząd ichniejszy, przez senat królewski wspierany, ustawy wydawać będzie i dekrety, i w imię prawa ograniczy naszą wolność. Nie tego chcemy!

Czytaliście Wy, Towarzyszki i Towarzysze, artykuł w Kurierze Ilustrowanym? Imć "Zimmer" mówi w nim "jednak w momencie gdy nad polską zbierają się czarne, w własciwie czerwone chmury, w miastach zaś coraz głośniej słychać pomruk socjalistycznej tłuszczy, obydwa te środowiska muszą zrozumieć, że skakanie sobie do gardeł teraz może przynieść zwycięstwo wspólnemu przeciwnikowi i zagładę umiłowanej ojczyzny. "

Uznaje nas, lud wolny, lud pracujący, za co? Za Czerwone chmury i socjalistyczną tłuszczę! Takie jest zdanie tych psich synów. Jesteśmy nie obywatelami a SOCJALISTYCZNĄ TŁUSZCZĄ!

Popatrzcie na tego imć "Biskupa" Dukata, tego samozwańca Królewskiego. Czyż nie jest on takim samym samozwańcem jak imć "Król" Sapieha co się Zdzisławem czy Waldemarem zwie? Jest takim samym! Każdy z królów jest samozwańczą bestią wyciągającą łapska po nas, by na jego brzuch i przyrodzenie żądne dziwek miał kto pracować. Urżniemy ich jak świnie i to oni będą dla nas tłuszczą!

Mówię do Was Ja. Igor Popow. Ten który wspierał Was w dążeniach do rewolucji proletariackiej. Dziś zamykają naszych działaczy w więzieniach. Na mnie dybie Tajna Policja. Uciekam, ale mimo to zawsze jestem z wami. I mówię dziś do Was. Nasze bojówki już czekają by urżnąć łeb tym którzy są przeciw rewolucji. Przeciw Związkowi Rad. Przeciw Komitetom Ludowym. Przeciw Republice wolnej i niezależnej od psich synów! Mówię do Was Ja. Igor Popow. Towarzysz w waszych cierpieniach. Walczmy!

"Igor Popow"

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
(This post was last modified: 07-20-2011 17:59 by Dalewin.)
07-20-2011 17:51
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Quote:
Pieniądze za rewolucję!

Nie wiem Towarzyszki i Towarzysze, czy słyszeliście ostatnie wieści. Wyznaczyli za moją głowę nagrodę. Wyznaczają te mendy burżujsko szlacheckie, pieniądze za naszą rewolucję. Za jej głowę. Bo czy nie jestem jej głową? Czy nie jestem fragmentem tej rewolucji który staje przed władzą i krzyczy "Pocałujcie mnie w żyć!"? Jestem! Jestem taką samą głową jak Wy! Tylko władza się boi. Nie wystawią nagrody za większość Moskwy. Eliminują nas po kawałku. Zaczynają od tych których nazwiska znają. Niech próbują! Niech zabijają, mordują, walczą, biją! Zamknęli biednego Lenina, Piłsudskiego i Reichmanna. Dlaczego? Bo poddali się! Oddali swą wolność za Rewolucję! Ludu Kochany! Nie dajmy się! Nie pozwólmy kułakom oddać naszych głów samozwańczym Panom!

Wzywam Was Ja. Popow. Walczmy wojną totalną. Czas ogłosić Wam i całej Rzeczypospolitej. Popiera nas pół świata. Prowadzimy rozmowy ze Szwecją, prowadzimy rozmowy z EUA, z Węgrami, z Francją. Zobaczcie Towarzyszki i Towarzysze! Wspierają nas wszystkie Państwa tego świata. Wspiera nas cały wszechnaród! Kto jest tutaj na przegranej pozycji? Zaściankowe myślenie szlachty i magnaterii, czy światłe ogólnoświatowe myśli wolnościowe?

Mówię do Was Ja. Igor Popow. Towarzysz w niedoli. Czas na ogólnokrajową Walkę. Rewolucję i rzeź winnych. Koniec. Niech nigdy nasze dzieci nie doznają cierpienia. Niech nasze wnuki narodzą się z własnym imieniem i nazwiskiem. Z honorem i godnością i niech nigdy nie zaznają bata na ich delikatnym ciele.

Igor Popow

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
07-20-2011 22:59
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Quote:
Ugoda na rzecz wspólnej sprawy.

Towarzyszki i Towarzysze! Udało nam się dla wspólnej sprawy osiągnąć kompromis mający na celu wykorzystanie środków produkcji do finansowania naszej działalności. Dzięki aktywnej pomocy TR-ChD i Pana Riemkinowa, pracodawcy z zakładów wytwórczych, będą przekazywać część zysków. W zamian zobowiązaliśmy się, jako proletariat, do aktywnej pracy. Ze strony działaczy SDLPP, pracownikom tych zakładów proponujemy w sytuacjach gdy nie będą mogli pracować, bądź będą chcieli uczestniczyć w strajkach, dajemy możliwość wymiany ze strajkującymi aktualnie.

Niech nasz wróg wie, że potrafimy nie tylko strajkować, ale i przez ciężką pracę działać dla wspólnego celu.

Lista zakładów wspierających rewolucję:
Quote:Huta Ludwików - Kielce
Huta Blachownia - Częstochowa
Zakłady i Warsztaty Precyzyjne, Mechaniczne i Optyczne - Bydgoszcz
Zakłady "Eustachy Dmytrach - rusznikarz" - Lwów
A.Steinhagen i H. Stransky Fabryka Pomocnicza dla Przemysłu Lotniczego i Samochodowego - Bydgoszcz
"Sanok" Polska Spółka dla Przemysłu Gumowego - Sanok
Zakłady optyczne "Markowski" - Prószków
Szpiro Izrael D. Fabryka Sukna - Białystok
Klinger Roman Fabryka Akcesorii Samochodowych - Łódź
Blumenfeld K. Wytwórnia Konserw Kawowych - Lwów
Margoscher Jakub i S-wie Fab. Skór. - Stanisławów
Pietraszek i Falkowski Zakłady Rymarskie - Brześć n/Bugiem

KC SDLPP

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
(This post was last modified: 07-21-2011 19:16 by Dalewin.)
07-21-2011 19:15
Post Reply 

User(s) browsing this thread: