Post Reply 

Thread Rating:
GO: Cienie
El_Prez Offline
Member

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: socjalizm
Przynależność:

Exclamation GO: Cienie
Cienie, bo taką nazwę będzie nosić grupa dowodzona przez Michała Pomorskiego powstała za zgodą władz Partii. Ma działąć w taki sposób aby nie zagrozić dobremu imieniu Partii. Jej celami będą działanie zaczepne- to znaczy wszczynać burdy w lokalach burżujskich. Niech płacą za krzywdy wyrządzone Ludowi Rzeczypospolitej. Pomimo względnej "suwerenności" grupa będzie wykonywać polecenia odgórne wychodzące od Partii. Jeśli będzie taka potrzeba Cienie ruszą w miasto rozklejać plakaty i roznosić ulotki agitacyjne, a gdy będzie taka potrzeba dołączą do zorganizowanych oddziałów Paramilitarnych by je wspierać w walce o dobro Proletariatu. Ze wzgledu na dość szczególny typ i rodzaj prowadzonych działań, Komendant Pomorski przyjmuje za swój pseudonim Aleksander

<OG: Mam nadzieję że zatwierdzicie>
(This post was last modified: 07-26-2011 15:10 by Dalewin.)
07-19-2011 23:17
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

RE: GO: Cienie
<klep klep> Smile

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
07-19-2011 23:24
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

Czy dokonaliście już akcji Towarzyszu? Czy jesteście w stanie porwać jakieś menty szlacheckie? Ich synów?

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
07-20-2011 11:38
El_Prez Offline
Member

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Tuż po zatwierdzeniu planu, Aleksander ruszył w miasto by wyłapać bitnych oprychów którzy po pierwsze skłaniają się ku opcji SDLPP a po drugie są tak zdeprawowani że obicie czyjejś mordy lub zdemolowanie lokalu będzie dla nich "normalką". Tuż przed wyruszeniem w miasto, przed wyjściem, wziął kilka sztuk zalegających ulotek z biura Partii by wręczyć chętnym. Podawał również kartki na których było wypisane pierwsze miejsce spotkania. W zamyśle Grupa niema przekraczać limitu 10 osób wliczając w to Aleksandra. Po "eskapadzie" Michał wrócił do biura Partii by sporządzić odręczny raport z przeprowadzonej, wstępnie, rekrutacji.

Quote:W zeszłym tygodniu, wyruszyłem do miasta, celem mojej inspekcji środowisk Proletariackich było wybadania ilu chętnych jest do zawiązania takowej Grupy. W toku wstępnej rekrutacji wyłania się sześć nazwisk - jeśli ostatecznie przystaną do formowanej Grupy zostaną nadane im odpowiednie pseudonimy.

Pierwszą osobą, która nadawałaby się do grupy jest Karol Kowalski, z pochodzenia Polak. Jest robotnikiem przemysłowym, pracuje w jednej z pomniejszych fabryk w stolicy. Towarzysz Karol jest niski acz barczysty będzie się idealnie nadawał do obijania mord szlachciurów.

Drugie nazwisko, Kyrylo Adam Stasiuk - Ukrainiec. Obecnie pracy nie ma, trudni się złodziejstwem. Z tego co się dowiedziałem bez problemu otworzyć może kasy w przeróżnych sklepach. Wadą jest słabość fizyczna. Dla Kyryła idealną pracą będzie - przy napadach na lokale otwieranie kas pieniężnych.

Kolejny Visvaldas Simoneit, Litwin - od pół roku trudni się pracą w półświatku. Jak powiedział, "Żadne zamki nie są dla mnie problemem".

Czwarte nazwisko: Dimitry Zachariasz Ślusarczyk - pół polak, pół Rusin. Podobnie jak Kamil, idealny do bicia w mordę. Jedynym minusem jest dość niska inteligencja, lecz to nie problem.

Piąty: Ulrich Kramer - Niemiec polskiego pochodzenia. Jak stwierdził potrafi się bić ale również kraść

Szósty: Jakub Zientek - polak, były bokser. Karierę przerwał mu brak finansów. Chciał wyprosić o pieniądze szlachciurów lecz ci odmawiali. Obecnie pracuje jako zamiatacz w parku.

Tajne spotkanie wyznaczyłem w przyszłym tygodniu. Powyżsi wyselekcjonowani zostali poinformowani o dacie tegoż spotkania. Jeśli partia nie ma dla nas zadania, to po ich "zaprzysiężeniu" ruszymy na Kawiarnię Ziemiańską.

Comandante Aleksander
/podpis nieczytelny/
(This post was last modified: 07-20-2011 12:21 by El_Prez.)
07-20-2011 11:59
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Fajne Wink Ale: "Kierowca taksówki" - heloł? Tongue
07-20-2011 12:12
El_Prez Offline
Member

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

OG: No dobra, przyjąłem że Rzplita nie jest aż tak zacofana i po warszawie jeżdżą jakieś "automobile" taksówki, jakieś Citroeny T Tongue

Ponadto trzeba będzie czymś uciekać jak zrabujemy jakieś pieniądze albo kogoś poturbujemy...

EDIT:
Tak przy okazji Szmer, wystarczy storytelling, np. w wątku Kawiarnia Ziemiańska - gdzie moja grupka wpada i robi tam rabanu, czy ograniczysz mnie jakoś do mechaniki? Osobiście wolałbym sam storytelling... Tongue
(This post was last modified: 07-20-2011 12:27 by El_Prez.)
07-20-2011 12:13
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Będziecie uciekać dorożką Big Grin
Może być storytelling, ale grubsze rzeczy i zniszczenia proszę ze mną konsultować.
07-20-2011 13:22
Darne Offline
Naczelnik

Robert Kajser
mało znany [2]

Protegowany: Michał Rogowski
Protegowany (2):
Poglądy: Konserwatyzm
Przynależność: bezpartyjny

Towarzysze, planujemy ostrą akcję w Małopolsce. Pomożecie?
07-20-2011 15:09
El_Prez Offline
Member

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Pomożemy!
(This post was last modified: 07-20-2011 17:26 by El_Prez.)
07-20-2011 16:35
Darne Offline
Naczelnik

Robert Kajser
mało znany [2]

Protegowany: Michał Rogowski
Protegowany (2):
Poglądy: Konserwatyzm
Przynależność: bezpartyjny

Dlatego proszę was o przybycie do Małopolski oraz, tak na godzinę przed terminem akcji "Gwardii ludowej", rozpocząć dzieło "socjalizowania" terenów biskupich położonych najdalej od kierunku naszego marszu. Może napad na posterunek? Albo na karczmę jakiegoś znienawidzonego w społeczności lokalnej osobnika? Ważne jest skupienie na tym fragmencie włości biskupich jego uwagi do czasu wkroczenia naszych oddziałów.
07-20-2011 16:43
Post Reply 

User(s) browsing this thread: