Thread Closed 

Thread Rating:
Ernst Ludwig Engel
Politk Offline
Kapitan
**

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Dostosowane
Przynależność:

Ernst Ludwig Engel
Imię i nazwisko: Ernst Ludwig Engel
Stopień wojskowy: Kapitan

Narodowość: Polak (niemieckiego pochodzenia).
Data i miejsce urodzenia: 24 stycznia 1890 w Berlinie
Pochodzenie społeczne: Drobno mieszczańskie.
Inne fakty z życia:
Urodzony 24 stycznia 1890 w Berlinie w dzielnicy Charlottenburg-Wilmersdorf w Berlinie. Do Polski powrócił w 1910 wraz z rodzicami Henrykiem i Agatą Engel.Od 1918 żołnierz Wojska Polskiego. Od 1920 kapitan w korpusie inżynierskim w Służbie inżynieryjno-saperskiej
Zalety: pracowity,opanowany,
Wady: moczymorda,niecierpliwy
(This post was last modified: 07-15-2011 16:42 by Politk.)
07-15-2011 16:13
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Ernst Ludwig Engel
Hm, niech się wypowiedzą wulf i Vinci, czy będą tolerowane w wojsku liberalne poglądy. Dla mnie jest postać jest zjadliwa.
07-15-2011 16:40
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Politk Offline
Kapitan
**

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Dostosowane
Przynależność:

(07-15-2011 16:40)Szmer Wrote:  Hm, niech się wypowiedzą wulf i Vinci, czy będą tolerowane w wojsku liberalne poglądy. Dla mnie jest postać jest zjadliwa.

Chciałem być inny Big Grin. No nic to zmieniam na socjalizm Smile.
07-15-2011 16:43
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Chyba w ogóle nie wiesz, jakie jest tutaj wojsko i co to za Polska Tongue Wojsko to ostoja konserwy, czarnej reakcji, mój drogi.
07-15-2011 16:50
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Vinci Offline
hetman

Leopold Sakskoburggotski
nudziarz [5]

Protegowany: Piotr Kazana
Protegowany (2):
Poglądy: konserwatywne
Przynależność:

Po pierwsze, mam wątpliwości co do oficjalnej narodowści. Masz 30 lat na karku, 20 pierwsze w Berlinie, 9 kolejne w Wojsku Polskim. To jest Polak niemieckiego pochodzenia? Brakuje tu informacji o jakimś spolonizowaniu, obywatelstwie. Więcej informacji, dla mnie ta bio jest zbyt uboga. Ktoś się urodził w Berlinie, nagle powrócił do Polski, szwab został entuzjastycznie przyjęty do armii. Ja rozumiem, że bio można potem wzbogacić ale niech się trzyma kupy, bo... Po drugie, z tego wynika, że mogłyby być problemy formalnościowe z przyjęciem do wojska. Po trzecie, skoro kolega nie ogarnia preferowałbym bycie politykiem albo nawet magnatem. W polityce to oczywiste, ale nawet na prowincji można mieć przecież najdziksze poglądy. Chyba te szybciej się przebiją niż na froncie. Wojsko to na pewno nie miejsce dla socjalistów, albo wesołych i zadeklarowanych liberałów. Żołnierz moze mieć przecież własne poglądy, ale to zamyka ścieżkę kariery. Mimo wszystko to jeszcze nie ten okres.

Poza tym opanowany i niecierpliwy nie wykluczają się wzajemnie, czasem?

Ja bym optował za zastanowieniem się na poważnie.

Leopold Sakskoburggotski, hetman polny Rzeczpospolitej
Groźniejsze jest wojsko jeleni przy lwie hetmanie niż wojsko lwów przy hetmanie jeleniu..
07-15-2011 17:05
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Zamykam.
07-25-2011 19:29
Thread Closed 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)