Post Reply 

Thread Rating:
Rom pompompom rom pompom
poulenc Offline
Kryzys Wieków Średnich

dobroczynna [5]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Rom pompompom rom pompom
Zgredź, dlaczego dałeś wszystkie głosy PPSu na przeciw? O_O
Ustawie socjalnej? To jakby PiS był za legalizacją eutanazji, nigga please.

Po wybuchu powstania 17 czerwca, sekretarz Związku Pisarzy
kazał rozdać w Alei Stalina ulotki, w których można
było przeczytać, że naród stracił zaufanie rządu
i mógłby je odzyskać tylko przez zdwojoną pracę.
Czy niebyłoby wszak prościej,
gdyby rząd rozwiązał naród i
wybrał drugi?
12-19-2011 17:35
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Ogar Offline
Zawsze Przeciw

Ignacy Stokłosa
silna ręka [9]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

RE: Rom pompompom rom pompom
Podejrzewam dlatego, że Kat przejechał się po niej jak czołg po poligonie, a nikt nie zaprezentował innego stanowiska.
12-19-2011 17:37
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Zgadza się. Mówiłem jak będzie wyglądać głosowanie w Sejmie. I ONL i opozycja dostała żółtą kartkę.

gen. Mikołaj Czapski - Partia Gospodarczo-Imperialna
"I staję do walki, tak jak poprzednio, z głównym złem państwa: panowaniem rozwydrzonych partyj i stronnictw nad Polską, zapominaniem o imponderabiliach, a pamiętaniem tylko o groszu i korzyści." - Józef Piłsudski

gg: 5055882
12-19-2011 17:39
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

No to przecież miało chodzić o to, że wystąpieniami przekonuje się posłów. Znaczy mam rozumieć że cały PPS sprzeciwia się podatkom dochodowym? Big Grin

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
poulenc Offline
Kryzys Wieków Średnich

dobroczynna [5]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Ja nie jestem w sejmie, proszę mi wybaczyć :C

wybrał drugi?
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

A przecież każdy gracz z legalnej partii może być, z tego, co mi wiadomo Sleepy
Gdybym ja tym zawiadywał, to przynajmniej część PPS zagłosowałaby po swojemu. Ale to ja.
12-19-2011 17:44
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Jak lider PPS "przejechał się po niej jak czołg po poligonie, a nikt nie zaprezentował innego stanowiska" to inaczej PPS nie zagłosuje. Jeśli nie z faktycznej niechęci do ustawy to z niechęci do władz.

Kowalsky istnieją inne formy wpływania na posłów zakulisowe. Debata to jedna z form to że z niej nie korzystacie nie jest moją a waszą winą. Macie punkty wpływów, prywatne tajne fora, gazetki i inne pierdółki nie widziałem aby ktoś się wziął za to na poważnie, ba nikt tego nie ruszył. Co do posłowania jak się zgłosisz w odpowiednim temacie to będziesz (p)osłem.

"I staję do walki, tak jak poprzednio, z głównym złem państwa: panowaniem rozwydrzonych partyj i stronnictw nad Polską, zapominaniem o imponderabiliach, a pamiętaniem tylko o groszu i korzyści." - Józef Piłsudski

(This post was last modified: 12-19-2011 17:45 by Zgredźmin.)
12-19-2011 17:45
poulenc Offline
Kryzys Wieków Średnich

dobroczynna [5]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Ale moja postać nie jest w sejmie, bo nie jest. Jest robotnikiem Big Grin

wybrał drugi?
12-19-2011 17:45
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Primo, to stwierdzenie "zagłosuję przeciwko socjalowi bo wolałbym inny podatek" raczej trudno nazwać poważną krytyką obalającą założenia projektu.
Secundo, nawet jeśli (chociaż tak nie jest), to dlaczego to nie jest "zaprezentowaniem innego stanowiska"?

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
12-19-2011 17:49
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

@kowalsky: masz więc inne narzędzia
@Czerwony: wydaje mi się że jest wystarczający. Co do drugiego bo jesteś z drugiej strony barykady.

A teraz ogólnie. Wyniki tych głosowań są dla was ostrzeżeniem że będą się kładły wasze projekty ustaw w Sejmie jeśli nie zaczniecie przykładać do Sejmu większej uwagi. Tyczy się to i opozycji i władzy. Macie cały wachlarz narzędzi do wpływania na decyzje posłów, używajcie ich albo takie sytuacje będą się powtarzały. Oberwał ONL (ustawa o wywozie majątku) i oberwało PPS (ustawa socjalna) i będziecie obrywać za każdym razem kiedy w debatach Sejmowych będą się wypowiadać 3 osoby (w tym jeden GM).

(This post was last modified: 12-19-2011 17:54 by Zgredźmin.)
12-19-2011 17:53
Post Reply 

User(s) browsing this thread: