Thread Closed 

Thread Rating:
Działalność rządu
Tennenbaum Offline
Member

Bogdan Wilczopolski
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Socjaldemokracja
Przynależność: ZRL/Syberia

Działalność rządu
[...]
11-27-2011 08:22
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Tennenbaum Offline
Member

Bogdan Wilczopolski
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Socjaldemokracja
Przynależność: ZRL/Syberia

RE: Działalność rządu
Quote:
[Image: 114453-pol_godlo_ii_rp_1919.png]

Premier Chorążewicz powołuje wicepremiera

Dzisiejszego dnia Premier Rzeczypospolitej Polskiej, Igor Chorążewicz mianował gen. Jana Zaruckiego - pełniącego funkcję Ministra Spraw Wojskowych - Wicepremierem Rządu Rzeczypospolitej Polskiej.
12-12-2011 18:02
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Quote:

Uroczystości pogrzebowe Romana Dmowskiego

Rada Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej ogłosiła, że trumna z ciałem Romana Dmowskiego zostanie złożona w krypcie św. Leonarda na Wawelu. Pogrzeb, poprzedzony uroczystym nabożeństwem i przemarszem ulicami Krakowa orszaku z eskortą kompanii reprezentacyjnej wojska, odbędzie się w poniedziałek, 21 marca na Wawelu. Dzień ten został uznany wolnym od pracy.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
01-02-2012 21:58
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Quote:

Pierwsze tytuły na liście czasopism dobra narodowego

Rada Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej zatwierdziła wprowadzenie dwóch pierwszych tytułów na liście czasopism dobra narodowego: "Gazety Polskiej" i "Rycerza Niepokalanej". Zgodnie z wprowadzonymi wcześniej przepisami, czasopisma dobra narodowego są zwolnione z kontroli prewencyjnej Ministerstwa Propagandy, Kultury i Oświecenia Publicznego oraz uprawnione do dotacji z budżetu państwa.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
01-08-2012 15:51
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Quote:

Rada Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej ogłosiła, iż zgodnie z najnowszym rozporządzeniem dot. interpretacji przepisów podatkowych, wszelkie należności ze strony Rzeczypospolitej Polskiej za kontrybucje na cele wojskowe podlegają odliczeniu od podatku dochodowego.

(This post was last modified: 02-01-2012 21:01 by Czerwony.)
02-01-2012 21:00
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Quote:

Hrabia Ledóchowski odwołany

Pełniący obowiązki Prezesa Rady Ministrów gen. Zarucki ogłosił odwołanie hr Mieczysława Ledóchowskiego ze stanowiska Ministra Spraw Wewnętrznych. Powodem tej decyzji są ogłoszone przez wywiad Imperium Rosyjskiego dowody na agenturalną współpracę hrabiego z Kominternem.

Do czasu powołania następcy hrabiego Ledóchowskiego, jego obowiązki przejmie p.o. premiera.

(This post was last modified: 02-04-2012 13:26 by Czerwony.)
02-04-2012 13:26
Thread Closed 

User(s) browsing this thread: