Thread Closed 

Thread Rating:
Julian Broniewski - doktor Propaganda
Waszmi Offline
Wielki powrót

dr Barbara Różańska
mało znana [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: socjalizm demokratyczny
Przynależność: Polska Rzeczpospolita Ludowa

Julian Broniewski - doktor Propaganda
Quote:
[Image: 220px-Stanislaw_Piasecki1.jpg]

Dr Julian Broniewski – urodzony 22 lipca 1907 roku w Józefowie. Absolwent Instytutu Nauk Politycznych w Warszawie. Już od najmłodszych lat fascynował się historią państwa polskiego. Wychowywany był w średniozamożnej rodzinie właścicieli ziemskich pod Warszawą. Był jednym z siódemki dzieci Państwa Broniewskich. Zarówno jego ojciec jak i matka nade wszystko kochali Boga i Ojczyznę starając się tym samym zarazić swoich synów swoimi zamiłowaniami.
O ile młody Julian owszem zaraził się nacjonalizmem o tyle sprawy religijne szybko przestały go obchodzić.

Jego kariera polityczna ruszyła jak błyskawica z chwilą jego wstąpienia w szeregi Obozu Ludowo-Narodowego w 1930 roku. Jego umiejętności zostały bardzo szybko zauważone. Julian kolejno zajmował szeregowe pozycje partyjne by na początku 1937 roku otrzymać od marszałka Dowbor-Muśnickiego nominację na stanowisko Ministra propagandy, kultury i oświecenia publicznego. Jest jednym z głównych teoretyków faszystów polskich. Obecnie to w główniej mierze jego zdanie kształtuje ideologię młodych w monopartii.

Zalety: ambitny, charyzmatyczny
Wady: bezkompromisowy, podobno gej
(This post was last modified: 11-21-2011 11:52 by Waszmi.)
11-20-2011 21:19
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Julian Broniewski - doktor Propaganda
1. co z faszystowskimi fascynacjami?
2. weź go odmłódź o parę latek. Powyżej trzydziestki to już nie jest aż taki młody gniewny Tongue
11-21-2011 00:09
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Waszmi Offline
Wielki powrót

dr Barbara Różańska
mało znana [2]

Protegowany:
Protegowany (2):

Już ?
11-21-2011 10:20
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Quote:Obecnie to w główniej mierze jego zdanie kształtuje ideologię monopartii.
Raczej frakcji młodych wilków faszystowskich. Przeczytaj opis OLN Big Grin
Poza tym... cóż, w sumie może być. Ale ostrzegam cię, że bodek już mi na GG zapowiadał zgłoszenie na to Krzesło, a jak un trzaśnie - . Ma czas do 21:19 Tongue
11-21-2011 10:41
Waszmi Offline
Wielki powrót

dr Barbara Różańska
mało znana [2]

Protegowany:
Protegowany (2):

Niech spada. Byłem pierwszy. Składam reklamacje i w przypadku nie otrzymania krzesła rezygnuje!
11-21-2011 11:52
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Szantażysta.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
11-21-2011 14:04
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Ksawer Offline
Posting Freak

Leopold Sakskoburggotski
cynik [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: hetmańskie
Przynależność: Hetmanat

Zdolność szantażu to niesamowita zdolność.
11-21-2011 16:05
AmaD Offline
Wielki Książę Syberii

Jan I
nie panuje nad sytuacją [6]

Protegowany: K. Lipski (MS WKS)
Protegowany (2): F. Lisowski (MSS WKS)
Poglądy: ancien régime
Przynależność: WKS

(11-21-2011 11:52)Korriban Wrote:  Niech spada. Byłem pierwszy. Składam reklamacje i w przypadku nie otrzymania krzesła rezygnuje!

Moja szkoła Big Grin Aczkolwiek do poziomu Starego Lisa (czy jak tam Starowieyskiego na Ante V wołano) jeszcze trochę Ci brakuje Wink Musisz się jeszcze trochę postarać Smile

Wielki Książę Syberii Jan I.
11-21-2011 16:26
bodek Offline
kill for love

Hsueh-ji Jasieński-Ye
chińska kariera [5]

Protegowany: Maria Eliza Poniatowska
Protegowany (2):
Poglądy: suprematyzm radziecki
Przynależność:

Quote:Niech spada. Byłem pierwszy. Składam reklamacje i w przypadku nie otrzymania krzesła rezygnuje!

ja też mam tę broń
11-21-2011 19:49
Thread Closed 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)