Post Reply 

Thread Rating:
Kazimierz V
wulf Offline
Elementum meum Libertas

Isa Achmatowicz
różnie pamiętany [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: słuszne
Przynależność: Sieradz

Kazimierz V
Jak tam Kaziu? Żyje na Alasce? Tytularny Suwerenny pan nowopoleski ma jakieś wpływy i władzę w tamtym rejonie? A może jakieś kontakty uruchomił? Jak wygląda francuska kontrola nad nim i nad Alaską?

Isa Achmatowicz - الحمد لله ربّ العالمين
09-07-2011 13:02
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

RE: Kazimierz V
Kaziu żyje, jego władza jest czysto teoretyczna i nie obejmuje nawet całości jego dworu, kontaktów nie uruchomił jeśli ty ich nie uruchomiłeś Tongue

Francuska kontrola nad nim jest wprost proporcjonalna do francuskiej kontroli nad Pacyfikiem, więc powinien się wypowiedzieć Tjord.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
09-07-2011 13:05
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Tjord Offline
The Litwin

Ferdynand van der Linde
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

Francuska kontrola ogranicza się do małego oddziału wojskowego w pobliżu posiadłości :]

/人◕ ‿‿ ◕人\
09-07-2011 13:07
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
wulf Offline
Elementum meum Libertas

Isa Achmatowicz
różnie pamiętany [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: słuszne
Przynależność: Sieradz

1) Ze Szmerem ustalałem (nie zaprzeczył on), że na terytorium wysp Kodiak może się gnieździć z lojalistami - więc musi mieć jakieś zaplecze. Sam się z wyspy nie rusza.
2) Skoro jest tylko oddział na wyspie - to mam pytanie - jakby się ten oddział "ulotnił" to kiedy by przybyły "posilki"?
3) Jak na Alasce wygląda poparcie dla króla - są jacyś jego stronnicy tam? A jeśli tak - to w jakiej liczbie i jakimi siłami dysponują?
4) Jak wygląda tam obecność innych państw? USA, UK, Japonii, i kogo bądź.

Isa Achmatowicz - الحمد لله ربّ العالمين
09-07-2011 13:10
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

1) Co to znaczy "gnieździć się"? Jeśli zabrał ich na swój dwór na tej mikroskopijnej wysepce to ok, są tam.
3) Nowe Polesie nigdy nie było specjalnie przywiązane do władzy centralnej.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
09-07-2011 13:12
Tjord Offline
The Litwin

Ferdynand van der Linde
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

Quote:2) Skoro jest tylko oddział na wyspie - to mam pytanie - jakby się ten oddział "ulotnił" to kiedy by przybyły "posilki"?

Tego nie sposób ocenić z twojej pozycji. Podpowiem za to, że najbliższa baza Ententy jest Tajwan Smile

Quote:4) Jak wygląda tam obecność innych państw? USA, UK, Japonii, i kogo bądź.

EUA rozszerza swoje wpływy, głównie poprzez kanały ekonomiczne. Japonia regularnie patroluje okoliczne wody i nie ma wątpliwości, że ma ochotę na dostęp do baz. UK i inne panstwa się nie liczą.

/人◕ ‿‿ ◕人\
09-07-2011 13:15
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Post Reply 

User(s) browsing this thread: