Post Reply 

Thread Rating:
Izba Korporacyjna
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Izba Korporacyjna
[Image: arch2g.png]

Quote:Radykalni, 71 - Darne
Totaliści, 22 - Zdunio

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
(This post was last modified: 09-05-2011 23:06 by Czerwony.)
09-04-2011 15:49
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Zdunio Offline
Marszałek

Roman Nagy
aparatczyk [6]

Protegowany: Bogusław Moskiewski
Protegowany (2):
Poglądy: Prawica
Przynależność: Narodowa RP

RE: Izba Korporacyjna
Roman Nagy i kilku innych deputowanych stworzyło projekt ustawy liberalizującej. Złem jest, że prywatna własność - podstawowe prawo człowieka jest ograniczane. Monopol zaczynają zdobywać korporacje. To niebezpieczna sytuacja, która może przerodzić się w niewolnictwo. Duży wpływ ma tutaj państwo, to także jest problem. Dlatego też ustawa liberalizująca postanawia:
-wolność zakładania działalności gospodarczej bez zezwoleń i koncesji,
-mniejszy wpływ państwa na korporacje
-wyrównane prawa przedsiębiorstw jednoosobowych i korporacji.
09-08-2011 19:15
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Projekt wywołał niemałe poruszenie w Izbie Korporacyjnej. Oklaskami przywitała go frakcja umiarkowanych narodowców. Narodowi socjaliści są przeciwni zmniejszaniu roli państwa w gospodarce, zaś korporacjoniści traktują pomysł jako zamach na podstawy ustrojowe państwa. Totaliści są podzieleni: frakcja Nagy'ego uważa, że państwo może pozwolić na ograniczoną wolność działalności gospodarczej, pozostali - że to na rządzących spoczywa odpowiedzialność za ekonomię. Padają okrzyki "Zdrajcy totalizmu! Precz!". Radykalni narodowcy czekają na to, co powie Wódz.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
(This post was last modified: 09-08-2011 19:23 by Czerwony.)
09-08-2011 19:23
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Darne Offline
Naczelnik

Robert Kajser
mało znany [2]

Protegowany: Michał Rogowski
Protegowany (2):
Poglądy: Konserwatyzm
Przynależność: bezpartyjny

A wódz powiada - wystarczy obecne prawo, przy którym tylko ludzie najbardziej obrotni są w stanie wytrzymać konkurencję korporacji, a te aktywnie współtworzą gospodarkę i politykę państwa.

Moich 71 narodowców - przeciw!

8419751 - numer gg
09-08-2011 19:25
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Zdunio Offline
Marszałek

Roman Nagy
aparatczyk [6]

Protegowany: Bogusław Moskiewski
Protegowany (2):
Poglądy: Prawica
Przynależność: Narodowa RP

Marszałek Nagy twierdzi, że nigdy nie myślał, że gdy ONR dojdzie do władzy będzie zakładać kajdany na rodaków!

22 Totalistów - za!
09-08-2011 19:29
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Słowo Wodza w zasadzie przesądza wynik głosowania. Część radykalnych narodowców nie ma nic przeciwko wolnemu rynkowi, ale w większości głosują tak, jak Wódz mówi, że należy.

Quote:Korporacjoniści: 124x przeciw
Radykalni narodowcy: 95x przeciw, 5x za, 8x wstrzymanie się
Umiarkowani narodowcy: 71x za
Totaliści: 22x za, 30x przeciw
Narodowi Socjaliści: 36x przeciw
Niezależni: 9x przeciw

Ogółem za/przeciw/wstrzymanych: 98/294/8
Izba Korporacyjna ustawę odrzuciła.

09-08-2011 23:40
Post Reply 

User(s) browsing this thread: