Post Reply 

Thread Rating:
Władze Rewolucyjne - wątek ogólny
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

Władze Rewolucyjne - wątek ogólny
{og}To taki prowizoryczny schemat władzy w SDLPP (nazwy ZSRR i RPZR to wymysł bodka : P)

[Image: 34no13l.png]

Jednak aktualnie tak wygląda skład zarządzający rewolucją który uznajemy za Radę Komisarzy Ludowych. Jeżeli jesteście na siłach, możecie wesprzeć nas aktualnie na stanowiskach wiceministerialnych z czymże obrona i sprawy wewnętrzne są poza waszym zasięgiem, głównie z uwagi na bardzo ale to bardzo dużą tajność.

Po złagodzeniu rewolucji i utrzymania odpowiednio dużych połaci terenów, nastąpi przetasowanie w RKL, tak by uwzględnić Waszych przedstawicieli i stworzyć ustawy dotyczące partii politycznych, wyborów powszechnych etc. Konstytucja daje prawo RKL do wydawania dekretów które zapoczątkują później odpowiedni porządek prawny.

Jeżeli wejdziecie do RKL, musicie bardziej się zaktywizować ; ) bo jak narazie to wydajemy przez KC odpowiednie dekrety które regulują jak funkcjonować ma rewolucja etc. Jeżeli chcecie nadal w niej uczestniczyć, to fajnie by było zrobić z tego forum taką gorącą linię w której wspólnie organizowalibyśmy kolejne posunięcia, bo jak narazie SDLPP przejmuje cały ciężar ale cieszymy się, że korzystamy też z waszych struktur, jednak przyda się większa koordynacja.

TEKST O SPEŁNIENIU WASZYCH PRAGNIEŃ Smile
Co do późniejszego losu ZRL. Konstytucja myślę, jest bardzo jasna i zwarta. Rozumiem, że dbacie o prywatną własność. Pomysł mam bardzo prosty, i podobny do tego co jest aktualnie w CHRLD. Żeby uspokoić nastroje społeczne, część fabryk nacjonalizujemy, część (głównie przemysł lekki, bo to zawsze była bolączka socjalizmu) zostawiamy burżujom. I w tym momencie rozeszło by się ustawodawstwo. Państwo gwarantuje wynagrodzenie i obrót pieniądza, ale posiada prawo do budowania swoich fabryk z budżetu, oraz pobierania podatków od burżuazji i posiadaczy. Podmioty prywatne traktujemy jak elementy gospodarki państwowej, ale nie mogą one podejmować działalności gospodarczej w zakresie:
-Militarnym
-Ciężkim (huty, tłocznie)
-Energetycznym.

Dajemy prawo do rynku zbytu. Jeżeli obywatel uzna, że czekolada z zakładów pana Henshla jest lepsza niż z zakładów "Solidarność", Ok! Pan Henshel otrzyma od państwa odpowiednie dofinansowanie w ramach nagrody za superprodukt.

Docelowo chciałbym by istniało partnerstwo publiczno-prywatne. Burżuje mogą istnieć, może istnieć fabryka etc. ale musi stosować się do prawodawstwa socjalnego, czyli posiadać fundusz świadczeń socjalnych (organizować wczasy dla pracowników, wyjścia do kina), oraz ochraniać pracownika przed zwolnieniem z dnia nadzień. Postuluję około miesięczny okres wypowiedzenia, z obowiązkiem informowania Rady Ludowej o danym zwolnieniu by ta przygotowała miejsce dla obywatela w fabryce państwowej.

Co Wy na to?

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
08-12-2011 22:25
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

RE: Władze Rewolucyjne - wątek ogólny
Rząd próbuje przeciągnąć TR-ChD na swoją stronę. Jak dotąd byłem z nimi pryncypialny, więc z tobą też będę, choć w polityce to nie popłaca.

Do RKL nie chcemy wejść, bo nie mamy środków do utrzymania władzy. Z nieznanych mi powodów Układ Haski wolał wspierać was, a nas odsyłał z kwitkiem. Jesteście zbyt silni, my zbyt słabi. Stosunek sił w rządzie byłby oczywisty, a my nie chcemy podległości, więc wolimy zostać poza nim. Nie oczekujemy ustępstw i koncesji, bo równowaga sił to nie jest coś co byście chcieli czy mogli załatwić. Na terenach rewolucyjnych uznajemy zwierzchność RKL i prowadzimy działalność w granicach ich prawa.

Co do ustroju, to oczywistym jest że zgadzamy się z jego elementami demokratycznymi. Pełne przyjęcie twojego modelu gospodarki jest poza dyskusją choćby z tego prostego powodu, że npc mi nie pozwolą Tongue Mniej prosty powód jest taki, że wtedy w zasadzie moglibyśmy zrobić fuzję i stworzyć to RPZR. Jeśli rewolucja wygra, to wy oczywiście zrobicie co chcecie, ale przygotuj się na to że będziemy was krytykować - oczywiście lżej niż obecny rząd - i domagać się zmian.

Dlatego jeśli może być jakikolwiek model współpracy dla sukcesu rewolucji, to tylko mając za cel demokrację i obalenie reżymu. We wprowadzaniu elementów ustroju z którymi się nie zgadza, TR-ChD nie pomoże. Aha, i z uwagi na tą wcześniejszą postawę UH jesteśmy przeciwni przystąpieniu do wojny. My wobec nich mamy dług w gotówce i go spłacimy, ale w tej samej formie.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
08-13-2011 00:04
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Może bym wam już założył jakieś forum (RKL?) w Egzekutywie?
08-16-2011 19:11
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Ano, fajnie by było.

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
08-16-2011 19:15
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Ja w RKL nie jestem więc ni mnie ziębi, ni grzeje Tongue

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
08-16-2011 19:26
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

ale masz pewne wpływy w wkm ;-)

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
08-16-2011 19:59
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Czyli zrobić forum RKL z dostępem dla Czerwonego do tajnego?
08-16-2011 20:11
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Tak. Poproszę.

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
08-16-2011 20:13
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Jak zapatrywałbyś się na Rząd Jedności Narodowej?

08-17-2011 13:06
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Jeszcze nie ogarnąłem, ale byłbym go raczej w stanie przyjąć jako element ZRL i Rady Państwa zamiast pro-królewskiego rządu. Głównie z uwagi na fakt "co ja ludziom powiem" Big Grin

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
08-17-2011 16:30
Post Reply 

User(s) browsing this thread: