Post Reply 

Thread Rating:
Rewolucja Ludowa dla Koalicji
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

Rewolucja Ludowa dla Koalicji
Tak jak wspomniałem. Podtrzymujemy Twoje powstanie, wspieramy i korzystamy z jego dobrodziejstw. Wysyłamy pieniądze i wojska. Co do Związku Rad Ludowych. Miło by było gdybyście dołączyli. W konstytucji zawarłem sformułowanie o Radzie Państwa złożonej z przewodniczących partii, zaś sejm jest powszechny. Spokojnie, ta rewolucja nie ugodzi w Twoją partię i stronników, a raczej pomoże obalić istniejący ład reżimowo-wojskowy. Może wymaga to zmiany nazwy państwa i przelania krwi, ale cel szczytny ; )

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
08-09-2011 13:26
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

RE: Rewolucja Ludowa dla Koalicji
A propos ignorancji: rozwala mnie, że "Republikańska Gazeta" i pół plakatów mają od dwóch kwartałów jak byk napisane, że są drukowane w Inflantach, a reżymowi jeszcze nie przyszło na myśl uszczelnienie szwedzkiej granicy Tongue

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
(This post was last modified: 08-09-2011 19:11 by Czerwony.)
08-09-2011 19:11
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Tak samo jak z bronią : P

Postanowiliśmy bratać się z układem haskim. Wsparli nas bardzo, do tego dawali broń etc. Jeżeli uda nam się ogarnąć większą część RTN, to przystąpimy do wojny i wesprzemy UH.

Jeżeli możecie, dajcie znać w jakich miastach macie najwięsze poparcie ile sił etc. Musimy jasno określić kompetencje, teraz, gdy reżim śpi a my mamy przewagę.

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
08-09-2011 19:13
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

O popatrz. A nam nie chcieli. Gdyby nie brak realnego wsparcia z ich strony Riemkinow miałby szanse utrzymać się do teraz. Dlatego ja jestem mocno sceptyczny wobec UH i ewentualnej naszej dla nich pomocy.

W związku z tym nie mamy też sił militarnych. Nie żeby wcześniej były jakoś szczególnie imponujące. Część uciekła do Szwecji, część do Gruzji, ciężki sprzęt zostawiliśmy wam. Co do poparcia w miastach to jak sądzę największe jest w Niżnym, Moskwie, Twerze i Wołogdzie, ale ogólnie w całym WKM jesteśmy tylko my, wy i świętojózefowcy. Więc przewaga jest po naszej stronie.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
08-09-2011 19:23
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Najważniejsze to stworzyć regiony niezależne, ostoje państwowe konstytucji i manifestu. Cieszyłbym się, jakbyście Swój własny manifest ogłosili, powiązany z naszym.

UH wesprze nas dopiero hmmm...jak uporają się ze swoim problemem. Ale wolę to niż wspieranie ententy która by nas najpewniej zgniotła. Plan jest prosty dosyć.

Zarządziłem przejęcie miast od "wewnątrz" czyli zdobycie broni, wybadanie pozycji etc. a w Lutym rozpoczęcie zajmowania ich, poprzez wygonienie wojsk i władz reżimowych. Inaczej nie mamy szans. Szturmy są bezsensowne. Gdybyście mogli złapać jakieś zagraniczne kontakty, dostarczenie broni albo teoretyków wojskowych było by super. Używamy taktyki Partyzanckiej (irl: motti), i jak narazie daje nam to sukcesy, ale musimy w końcu przejść do ofensywy.

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
08-09-2011 19:35
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

W tym przejmowaniu miast, myślę, możemy pomóc. Zwłaszcza po zbiórkach żywności, choć nie dały wiele, ale ludzie powinni pamiętać kto się starał, żeby nie umierali z głodu, a kto zbijał na nich kokosy Tongue

Szmerze drogi? Co powiesz?

08-09-2011 19:43
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

A co mam powiedzieć? Będę musiał jeszcze dziś machnąć eventa o rozwoju rozróby.
08-10-2011 12:23
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Super. Jeżeli chodzi o żywność to myślę, że Komisarze Ludowi powinni wydać oświadczenia by chłopi powrócili do roli, jeżeli nie biorą udziału w walkach zbrojnych i wysyłane będą do nich wozy po zaopatrzenie (chronione).

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
08-10-2011 12:25
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

W zasadzie to jesienią żniwa już się skończyły, więc jak już to zbiory owoców i płody hodowli zwierząt (mięso, mleko, sery). W zamian trzeba rolnikom wysyłać część produkcji przemysłowej z przejętych zakładów, tej potrzebnej na wsi - narzędzia rolnicze, materiały budowlane, tekstylia, w dalszej perspektywie żywność przetworzona. I broń Boże nie zabierać więcej niż będą gotowi dać, nie chcemy chyba powtórzyć błędów Stalina Tongue

Wybory do Komisyj Ludowych już się odbyły czy będą? Tak żeby wiedzieć, czy władza w terenie już jest.

08-10-2011 12:33
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Komisje powstają spontanicznie. W poprzednich miastach po prostu były wybieralne przez ludzi. Możemy jednak stworzyć prowizoryczny dekret o trybie powoływania.

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
08-10-2011 12:44
Post Reply 

User(s) browsing this thread: