Thread Closed 

Thread Rating:
Wybór wicemarszałków - debata
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Wybór wicemarszałków - debata
Czernow:
Pragnę podziękować Wysokiej Izbie za zaufanie włożone w moją kandydaturę. Obiecuję zrobić co w mojej mocy by go nie zawieść. Dlatego też proponuję, byśmy bez dalszej zwłoki przeszli do wyboru wicemarszałków. Proszę o zgłaszanie kandydatur.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
08-06-2011 20:48
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Ogar Offline
Zawsze Przeciw

Ignacy Stokłosa
silna ręka [9]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

RE: Wybór wicemarszałków - debata
Stiepaszyn

Panie Marszałku,

wpierw chciałbym pogratulować panu wyboru i życzyć owocnej pracy na stanowisku. Ale chciałby też zadać pytanie, ilu Wicemarszałków będziemy wybierać gdyż ta kwestia nie jest nigdzie ustalona a jest to jednak ważne pytanie w kontekście funkcjonowania Izby.

Dziękuje
08-06-2011 20:55
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Czernow:
Dziękuję, pośle Stiepaszyn. Pańska uwaga jest słuszna i myślę, że będzie to jedna z kwestii którymi zajmie się Izba Poselska w tej kadencji. Tymczasem jednak wybór musi być dokonany. Ponieważ Konstytucja wyraźnie mówi o "wicemarszałkach" proponuję, byśmy wybrali tylko tylu, by zadośćuczynić jej przepisom, a więc dwóch. Liczba ta ulegnie być może zmianie gdy stronnictwa uzyskają porozumienie w tego typu kwestiach formalnych, a do tego czasu powinna wystarczyć. Czy ktoś ma inną propozycję? Jeżeli nie, wrócimy do rozpatrywania kandydatur.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
08-06-2011 21:16
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Tvar Offline
Capo di Tutti Capi

F.B.A. Pilawa
pociąga za sznurki [6]

Protegowany: Adrian Warszawski
Protegowany (2): Brunon Pilawa
Poglądy: Wolnomyśliciel
Przynależność: Nowe Polesie

Warszawski

My, ludzie pracujący, wiemy że najważniejsze jest wypracować kompromis, kompromis jest podstawą sukcesu w pracy. Dlatego też proponowałbym by najpierw zająć się zgłaszaniem kandydatur, zobaczyć kto się zgłosił, jakie jest zapowiedziane poparcie, następnie przeprowadzić głosowanie nad ilością wicemarszałków, a dopiero na końcu głosowanie nad kolejnymi kandydatami na wicemarszałka.
08-06-2011 21:24
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Czernow:

Jeśli nikt nie jest przeciw, gotów jestem uznać propozycję posła Warszawskiego i prowadzić obrady w zaproponowanym przez niego trybie.

08-06-2011 21:30
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

Marek Rokossowski
Skoro ustalenia koalicji zostały wypełnione i marszałkiem został kandydat stronnictwa republikańsko-chadeckiego, zgłaszam swoją kandydaturę na wicemarszałka.

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
08-06-2011 21:57
Ogar Offline
Zawsze Przeciw

Ignacy Stokłosa
silna ręka [9]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

poseł z ZPiP św. Józefa

Panie Marszałku,

chciałbym zgłosić kandydaturę pana posła W. W. Stiepaszyna z powodów które wymieniano już przy jego kandydaturze na Marszałka Sejmu. Jest to człowiek ugodowy, który swoją działalnością społeczną dowiódł, że umie współpracować z różnymi środowiskami politycznymi i społecznymi. Mamy też gwarancję, że swoje obowiązki będzie traktował poważnie i będzie wsparciem dla Marszałka w kierowaniu pracami Sejmu.
08-07-2011 08:33
Darne Offline
Naczelnik

Robert Kajser
mało znany [2]

Protegowany: Michał Rogowski
Protegowany (2):
Poglądy: Konserwatyzm
Przynależność: bezpartyjny

Feliks Kurbiel
Panie marszałku, z ramienia ONRu pragnę przedstawić kandydaturę Romana Dmowskiego na wicemarszałka. Jest to człowiek doświadczony, wyedukowany i cywilizowany. Jego patriotyzmowi nie można nic zarzucić, a przez swoje życie zetknął się osobiście z problemami społecznymi, trapiącymi nasz kraj.

8419751 - numer gg
08-08-2011 11:05
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Czernow:

Nie widzę więcej kandydatur, więc zamykam debatę.

08-08-2011 13:01
Thread Closed 

User(s) browsing this thread: