Post Reply 

Thread Rating:
Frakcja królewska
wulf Offline
Elementum meum Libertas

Isa Achmatowicz
różnie pamiętany [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: słuszne
Przynależność: Sieradz

Frakcja królewska
Myślisz, że mógłbym do sejmu wystawić "frakcję królewską" do wsparcia reform w stylu królewskim etc? Jeśli tak, to kto byłby gotów poprzeć taki ruch? Żebym trochę kampanię przygotował chociażby.

Isa Achmatowicz - الحمد لله ربّ العالمين
07-29-2011 09:37
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Frakcja królewska
Hm, myślę, że potencjał jest, tylko jednak trzeba by wymyślić jakiś konkretniejszy program. Również społeczny i gospodarczy.
Ewentualnie, jeżeli nie na program, można formować swoje stronnictwo "na stołki".
Generalnie w Polsce są dwie grupy polityków: ludzie przyzwyczajeni do polityki w półlegalnych tworach jak TRP czy SDLPP i ludzie przyzwyczajeni do gardłowania na sejmie i rządów oligarchii magnacko-wojskowej.
07-29-2011 11:54
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
wulf Offline
Elementum meum Libertas

Isa Achmatowicz
różnie pamiętany [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: słuszne
Przynależność: Sieradz

To ja się wceluję w inną grupę: ambitnych, pracowitych, otwartych, tolerancyjnych i umiarkowanych, lekko technokratycznych, którzy chcą zmieniać kraj metodami oficjalnymi, dość mają skostniałego układu, ale nie chcą przemocy i terroru, chcą wolności i spokoju. Dotychczas nie byli zainteresowani polityką, bo albo nie chcieli skończyć w rynsztoku, albo przerażała ich polityka wojskowo-magnacka. Mogą być z dotychczas "niedopieszczonych" grup, mogą być z różnych warstw, które wiążą z konstytucją jakieś nadzieje. Nie musi to być duża grupa - w całym kraju fajnie by było, jakby się dostało powiedzmy 15 osób na 600 osób parlamentu. Z różnych okręgów mogą być Smile

Planowałbym ich jako zaplecze dla króla, pewne środowisko opiniotwórcze w parlamencie.

Isa Achmatowicz - الحمد لله ربّ العالمين
07-29-2011 12:00
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Dobra, przy takiej wizji - znajdzie się tych 15-20 Smile
07-29-2011 12:08
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Post Reply 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)