Post Reply 

Thread Rating:
Prywatne wytyczne dla armii
PakaPikiPoko Offline
Pół człowiek - pół mapa

gieroj syberyjskiej ofensywy [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Prywatne wytyczne dla armii
Nu także tego. Funkcjonowanie kołyszkinowców nie zmienia się od początku, ale te informacje trza wpajać nowym żołnierzom, którzy przychodzą z uzupełnień.

Przede wszystkim zero agresji na ludności cywilnej i zero niszczenia ich własności. Trzeba ich przekonać do tego, że jesteśmy ich kumplami i mogą w nas znaleźć oparcie więc jeśli wojsko będzie mogło w czymś pomóc ludności cywilnej (nie wiem, np. żeby lekarze przyjżeli się dziecom z wiosek, ściągnęli kotka z drzewa (jakiś pierdolony tygrys pewnie) czy rozprawić się z komunistycznym szpiclem) to niech to robią pod warunkiem, że są bezpieczni i nie okaże się, że nagle zaatakują ich wrogie czołgi ._.

Druga ważna sprawa - agitejszyn nacjonalitejszyn. Dobrze by było gdyby rozmawiali z ludźmi o rusinach i przekonywali ich do jakiś haseł typu W JEDNOŚCI SIŁA, TRZYMAJMU SIĘ RAMY TO SIĘ NIE POSRAMY etc. Niech to tylko nie będzie zbyt nachalne, najlepiej jakby prowadzili takie pogadanki z sołtysami czy klerem i żeby później to oni szerzyli idee w ciemną chłopską masę.

Co się tyczy jednostek wroga - nie brać jeńców. Czerwoni mają srać ze strachu na widok kołyszkinowców (i uciekać mają!). Mogą rozrzucić plotki, że jeśli czerwonoarmiści zdezerterują i przyjdą do nas to potraktujemy ich lepiej (a jeśli już przyjdą to wyciągnąć z nich jak najwięcej informacji, do obowiązków powinno też należeć decydowanie co z nimi dalej robić - jeśli to jacyś bandyci to uczciwy proces, jeśli przymusowo wzięci do armii - to można uwolnić). Jak się uda złapać partyjniaków czy jakieś większe szychy to do aresztu i wyciągać z nich informacje. Osoby związane wcześniej z TD/TR-ChD mają mieć zagwarantowane jako takie traktowanie (chyba, że w toku śledztwa wyjdzie na jaw, że współpracowali ostro z komuchami, wtedy poważnie się nad nimi zastanowić).

O czymś zapomniałem?

Szewc zabija szewca.
(This post was last modified: 07-02-2013 22:15 by PakaPikiPoko.)
07-02-2013 22:15
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Prywatne wytyczne dla armii
Tak, o tym, że prawie zawsze dowództwo jest przeciwne gwałtom na ludności cywilnej, a wojsko i tak robi swoje, zwłaszcza jak dostaje kiepskie dostawy albo w ogóle ich nie dostaje Tongue

A areszt będziesz ze sobą woził na drabiniaku? Choć to akurat mniejszy problem. Żołnierze by rozwalali.

Agitacja może być.
07-02-2013 22:20
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
PakaPikiPoko Offline
Pół człowiek - pół mapa

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

No to tych co działają na niekorzyść ludności cywilnej niech ci najbardziej wierni kołyszkinowcy (zakładam, że skoro mi klepnąłeś tą mojągrupę to oni zachowują się tak jak ja bym sobie tego życzył Tongue) jakoś karają ._. Najlepiej niech to będzie po prostu przez ośmieszenie. Moje wojsko ma być grzeczne, toż to w końcu elita jazdy w całej Polsce.

Za areszt niech robią jakieś budynki we wsiach i miastach. Z resztą, można ich po prsotu skutych ciągać za armią. Jak się zmęczą zapierdalaniem przez śnieg to im się odechce komunizować.

Szewc zabija szewca.
07-02-2013 22:26
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

1. No dobrze, ale w praktyce będzie tym lepiej, im bardziej dostajesz coś od armii i nie musisz się zaopatrywać na miejscu.
2. Okrutne. Fajne. Kiedyś puszczę to w prasie Tongue
07-02-2013 22:36
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
PakaPikiPoko Offline
Pół człowiek - pół mapa

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Za wuja nie rozumiem pierwszego podpunktu Tongue Jaśniej proszę. A dwójkę puszczać możesz. Kołyszkinowcy to banda skurwysynów jeśli chodzi o walkę i mają przed nimi srać wszyscy Tongue

Szewc zabija szewca.
07-02-2013 22:39
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Że tu chodzi też o to, że te góry bimbru i jedzenie dla twoich wojaków skądś się muszą brać. Chłopi są biedni. Armia syberyjska też nie jest najlepiej nasycona kasą i zorganizowana, jeśli chodzi o linie zaopatrzeniowe, zwłaszcza dla bardzo wysuniętej kawalerii. Wniosek: zabiera się fanty tym pierwszym.
07-02-2013 22:42
PakaPikiPoko Offline
Pół człowiek - pół mapa

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Rozumiem. No to right. Jednak rozkaz jest taki żeby robili to jaknajmilej potrafią Tongue I NIE GWAŁCIĆ KURWA TYCH KOBIET NIEWINNYCH Z WIOSEK ._.

Szewc zabija szewca.
07-02-2013 22:44
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Będą starali się robić to umiarkowanie.
07-02-2013 22:47
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

Hmm a mi wpadł do głowy pomysł z kanibalizmem wśród wojska.Jedzenia mało, wrogów dużo...

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
07-03-2013 11:32
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Dalewin, 1. porozumiewajmy się na naszym tajnym z pomysłami 2. bez przesady Tongue
07-03-2013 13:25
Post Reply 

User(s) browsing this thread: