Post Reply 

Thread Rating:
Rewolucja w Rosji
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Rewolucja w Rosji
Przy tak biernej postawie armii powinna wkrótce wybuchnąć Big Grin

Socjaliści, ponoć wysłaliście jakiegoś towarzysza na Ruś? Sytuacja tam jest dokładnie odwrotna niż w koronie: czerwoni mają większe wpływy w miastach, gdzie jest trochę przemysłu, z kolei na wsi cerkiew i wspierający ją republikanie wykorzystują antymagnackie nastroje chłopów. Myślę, że przy tym co się udało zorganizować w Moskwie można założyć komitety w innych większych miastach. Dobrym pomysłem wydaje mi się oparcie ich o ławy miejskie, tam i proletariat i republikanie powinni mieć jakieś wpływy.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
(This post was last modified: 07-20-2011 14:13 by Czerwony.)
07-20-2011 14:12
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

RE: Rewolucja w Rosji
No. W sumie nawet pozabijaliśmy paru z nich. Niedługo będzie event.

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
07-20-2011 14:14
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Już jest. Ale republikanom to się nie podoba, więc sklecę coś jak wygram bitwę z wiśnią, co rośnie w ogródku Tongue

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
07-20-2011 14:17
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

W Niżnym, Orle, Archangielsku, Kijowie, Lwowie etc. udało nam się stworzyć Komitety Ludowe i powołać Komisarzy Ludowych, jednak nie zawsze mają realną władzę. Myślę, że trzeba by dokończyć projekt Republiki dwusiłowej (Amerykańska demokracja z dwiema głównymi partiami?) byśmy mogli uznać, że nasze siły mają realną szanse na władzę.

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
07-20-2011 14:19
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Rozwiń ostatnie zdanie, bo nie bardzo łapię sens Tongue

07-20-2011 16:18
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Tzn rozwinąć dalej myśl Republiki (postulatów) i urządzić "naszą" konstytucję przeciwną tej proponowanej przez wojsko. Potrzebujemy jakiejś podstawy nibyprawnej na której oprzemy się tworząc nasze państwo podziemne, bo tak trzeba to uznać. Chyba, że zgadzamy się na warunki Króla (ich konsta) a następnie zdobywamy większość w sejmie i obalamy porządek szlachecki.

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
07-20-2011 16:33
Darne Offline
Naczelnik

Robert Kajser
mało znany [2]

Protegowany: Michał Rogowski
Protegowany (2):
Poglądy: Konserwatyzm
Przynależność: bezpartyjny

Optowałbym bardziej za pierwszą opcją. Nie możemy nieć nic wspólnego z wojskowymi.
Może spróbujmy dokooptować do sprawy tych posłów, którzy wstrzymali się od głosu przy "elekcji"?
07-20-2011 16:39
El_Prez Offline
Member

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: socjalizm
Przynależność:

Ale czy oni nie są czasem przedstawicielami magnaterii i innego burżujstwa? Dobrze by było wyłapać niepewny element wśród... Oops... Ale to chyba nie tu...
(This post was last modified: 07-20-2011 17:53 by El_Prez.)
07-20-2011 17:53
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

@Dalewin: Sama propozycja zgody na te warunki skłania mnie do poddania w wątpliwość twojej postawy rewolucyjnej Tongue Zresztą przeczytaj mój artykuł - oni tak to napisali, że równie dobrze wystarczyłoby zdanie "Król może wszystko, a wy sobie pogłosujcie".

Co jest dobre to to, że zaoszczędzili nam roboty: można się bezczelnie oprzeć na ich tekście, metodycznie go zmieniając a potem powiedzieć "patrzcie, teraz dobrze widać jacy oni, a jacy my" Wink

07-20-2011 17:59
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Przynależność:

Hehe moja postawa rewolucyjna już w Trybunie Ludu jest opisana ; )

No cóż. My za chwilę opracujemy swoją konstytucję opartą na tej z PRL. Potem przedstawimy Wam i dodamy pewne poprawki tak by każdemu dogodzić i zachować współistnienie socjalizmu i liberalizmu.

[GG] 4704497

Zapraszam do kontaktu
07-20-2011 18:02
Post Reply 

User(s) browsing this thread: