Thread Rating:
Antenews
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Antenews
>> KLIK <<
I co myślicie o takim bajerze (to oczywiście wersja testowa). Możecie dodawać newsy w kategorii "Była Rzeczpospolita" na hasło "rtn". Rzeczy, które trzeba będzie dodać:
-linki do konkretnych eventów
-przeglądanie eventów z konkretnych kategorii
-oglądanie więcej niż 5 najnowszych eventów Tongue
-poprawić te psujące się cudzysłowy (tzw. "magic quotes", muszę to jakoś wyłączyć)
-trochę wygodniejszy edytor
-jakby ktoś miał lepsze fonty do zaproponowania, to proszę bardzo, ale z Google Fonts albo podobnego serwisu pozwalającego linkować.
Praktyka będzie wyglądać np. tak, że kupujesz za czakrę eventa i dostajesz od GM-a odpowiednie hasło pozwalające ci go wstawić.
Eventy same się datują Big Grin
(This post was last modified: 06-30-2013 19:25 by Szmer.)
06-30-2013 19:22
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
bodek Offline
kill for love

Hsueh-ji Jasieński-Ye
chińska kariera [5]

Protegowany: Maria Eliza Poniatowska
Protegowany (2):
Poglądy: suprematyzm radziecki
Przynależność:

RE: Antenews
takie trochę brzydkie i IMO niepotrzebne, posty na forum ładniejsze :C
06-30-2013 19:39
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Cóż, mi chodziło głównie o to automatyczne datowanie i ukrycie autora, co trochę podnosi status eventów niepochodzących od GM-ów. Jeśli chodzi o to, żeby informacja wyskakiwała też na forum, to jakoś się to da zrobić.

Ale nie będę się upierał przy braku zainteresowania. Co do wyglądu, to jest to akurat najprostsza rzecz do zmiany :>
06-30-2013 19:48
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Z edukacyjnego punktu widzenia oczywiście fajne i godne docenienia.

Z użytkowego jednakże, może nie dostrzegam, ale poza automagicznym datowaniem (rzeczywiście, fajnie) niesie to jakieś znaczące usprawnienia? :>

EDIT: aha, ukrycie autora. Nie wiem czy to taka zaleta, trudniej będzie oddzielić propagandę od faktów.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
(This post was last modified: 06-30-2013 19:50 by Czerwony.)
06-30-2013 19:49
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
PakaPikiPoko Offline
Pół człowiek - pół mapa

gieroj syberyjskiej ofensywy [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Zdjecia sie centruje Szmer ._.

Szewc zabija szewca.
06-30-2013 20:12
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
poulenc Offline
Kryzys Wieków Średnich

dobroczynna [5]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Jeśli coś takiego byłoby zintegrowane z forum to ok, ale jeśli pod osobnym adresem to równie dobrze można wejść na temat z newsami, zajmuje to tyle samo czasu.

Po wybuchu powstania 17 czerwca, sekretarz Związku Pisarzy
kazał rozdać w Alei Stalina ulotki, w których można
było przeczytać, że naród stracił zaufanie rządu
i mógłby je odzyskać tylko przez zdwojoną pracę.
Czy niebyłoby wszak prościej,
gdyby rząd rozwiązał naród i
wybrał drugi?
06-30-2013 20:15
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Quote: Z użytkowego jednakże, może nie dostrzegam, ale poza automagicznym datowaniem (rzeczywiście, fajnie) niesie to jakieś znaczące usprawnienia? :>

EDIT: aha, ukrycie autora. Nie wiem czy to taka zaleta, trudniej będzie oddzielić propagandę od faktów.
A mi się zawsze podobała wizja takiej dezinformacji :] Poza tym wszystkie winiety mediów są proste w wyborze.

Quote: Zdjecia sie centruje Szmer ._.
Można i wycentrować, tylko mi przestało pokazywać eventy. Nie wiem, czy tylko mi, czy już przemodziliśmy na serwerze rolanda i admini coś przyblokowali Tongue Ale skoro moja mała zabaweczka się raczej nie podoba, to trudno, nie będę już nic z tym robił i jutro skasuję.

Chyba są jakieś mody do MyBB dodające portal, ale raczej nie byłoby to, co by mi odpowiadało. O ile autodatację pewnie dałoby się jakoś wstawić, to z resztą kiepsko.
06-30-2013 20:25
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Ależ nie kasuj. Takie rzeczy się trzyma, może się kiedyś przyda w innym celu. Sam mam całe megabajty kodu który cośtam robi, choć nigdy nie był dopieszczony i dopracowany Tongue

Za to plugin z autodatą dla forum chyba nie byłby zbyt trudny do napisania? Zrobiłeś kiedyś taki dla krzeseł, tylko tym razem zamiast podmiany tagu na nazwę krzesła musiałby podmienić na datę.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
(This post was last modified: 06-30-2013 20:31 by Czerwony.)
06-30-2013 20:31
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Miałem na myśli skasowanie z serwera, spokojnie - zresztą akurat to jest typowa robota na szybko, byle działało Big Grin

Co do Krzeseł, to tamten "skrypt" wykorzystywał mechanizm automatycznej cenzury wulgaryzmów, który ja kreatywnie wywróciłem na drugą stronę Tongue W przypadku autodaty myślałem już o javascripcie pokazującym datę dzienną, która pokazywałaby się gdzieś na forum i trzeba by ją ręcznie kopiować. Ale na razie mi się nie chce, zresztą nic szczególnego jeszcze w JS nie robiłem.
06-30-2013 20:36
PakaPikiPoko Offline
Pół człowiek - pół mapa

gieroj syberyjskiej ofensywy [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Jak cos to mi tez sie podoba sam skrypt ale ofc jesli by byl podlaczony do forum.

Szewc zabija szewca.
06-30-2013 20:58

User(s) browsing this thread: