Post Reply 

Thread Rating:
Tjord GM-em?: The Last Poll
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Tjord GM-em?: The Last Poll
Takie pytanie mam do was na ostatek.
(This post was last modified: 06-22-2013 18:28 by Szmer.)
06-22-2013 15:25
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Ogar Offline
Zawsze Przeciw

Ignacy Stokłosa
silna ręka [9]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

RE: Tjord GM-em?: The Last Poll
Tak i opcja środkowa.
(This post was last modified: 06-22-2013 15:26 by Ogar.)
06-22-2013 15:26
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Wisznu Offline
Pierwsza Dama

szpilki
mało znana [2]

Protegowany: kozaczek
Protegowany (2): baletka
Poglądy: estetyczne
Przynależność: WOMAN

Dlaczego nie ma opcji Nie i od nowa?
06-22-2013 15:32
Ogar Offline
Zawsze Przeciw

Ignacy Stokłosa
silna ręka [9]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

Bo Szmer jej nie zakłada.
06-22-2013 15:36
bodek Offline
kill for love

Hsueh-ji Jasieński-Ye
chińska kariera [5]

Protegowany: Maria Eliza Poniatowska
Protegowany (2):
Poglądy: suprematyzm radziecki
Przynależność:

Nie.

Przepraszam, ale Tjord jako GM skompromitował się ostatecznie, całkowicie i nieodwracalnie. Parę osób z Ante na pewno grało na D: TW, gdzie Tjord też grał, GMując sobie jednocześnie. Trudno objąć ilość myków i oszustw, jakich wtedy na swoją korzyść dokonał; skończyło się tak, że pomimo pracy reszty środowiska dyniowego, po odejściu Tjorda edycja była zupełnie skopana i trzeba było ją zamknąć. Potem zresztą Tjord wybrał się na kąpiel w żenomorzu i próbował wszystko wyjaśnić w dwugodzinnych taśmach prawdy, w których nie wyjaśniał nic, natomiast obraził właściwie wszystkich, którzy z nim grali.

Oczywiście to było dawno temu; natomiast uważam, że ktoś, kto doprowadził swoimi oszustwami do upadku całej edycji PBF-a, nie powinien GMować już nigdy i nigdzie. Na pewno ja i inne osoby, które pamiętają D:1498 (czyli np. Ksawer) nie będą pod Tjordem grały (i to nie jest szantaż, po prostu nie mam zamiaru sobie tego robić). Zresztą, skoro gramy kontynuację (ja też już zapaliłem się do pomysłu), 3 GM jest niepotrzebny, jak Szmer sam przyznał; w razie konieczności można będzie dobrać kogoś innego z puli graczy.
(This post was last modified: 06-22-2013 15:50 by bodek.)
06-22-2013 15:37
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Chciałbym poprzeć bodka, ale sorry, taki jestem głupi że jak ktoś mi jeszcze nie podpadł to ma czyste konto.

Więc moja odpowiedź zależałaby od zakresu kompetencji Tjorda. Jako MG wojskowy, czemu nie. Jako gospodarczy, moim zdaniem dogmatycznych neolibów trzeba trzymać od tej działki daleko Tongue

No i gramy kontynuację oczywiście.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
06-22-2013 15:42
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
bodek Offline
kill for love

Hsueh-ji Jasieński-Ye
chińska kariera [5]

Protegowany (2):
Przynależność:

A kwestia dogmatycznego neolibizmu Tjorda i tego, jaki profil przybierze gospodarcza część gry, jeśli będzie nią kierował, to już coś zupełnie innego. (IMO kolejny argument, żeby nie szedł na GMkę, gra będzie zupełnie jednostronna - im więcej deregulacji, tym większe profity dla gracza)
06-22-2013 15:43
Wisznu Offline
Pierwsza Dama

szpilki
mało znana [2]

Protegowany: kozaczek
Protegowany (2): baletka
Poglądy: estetyczne
Przynależność: WOMAN

Jestem za opcją spoza wymienionych. Nie znam historii bodka, ale wydaje mi się on szczerą istotą ludzką i nie widzę szczególnych powodów, by mu nie wierzyć. W odróżnieniu od bodka wierzę w możliwość poprawy Tjorda o ile wyjaśni postawione mu zarzuty, przeprosi i będzie dość mocno kontrolowany przez Szmera, oraz nie będzie grał jednocześnie jako GM i jako gracz.

Natomiast ze względu na słabe obeznanie w rzeczywistości A6 i dość dobre obeznanie innych osób w tym uniwersum połączone z dość dużą niechęcią wobec czytania wszystkich naprodukowanych wtedy postów i dość mało konkretnym opisem zdarzeń zawartych w tamtej edycji, a ponad to zupełnym brakiem pomysłu na grę w tym uniwersum jestem za graniem od nowa.
06-22-2013 15:47
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Quote: Dlaczego nie ma opcji Nie i od nowa?
Bo nie ma innego kandydata na 3. GM-a.

Historia Tjorda jest mi znana i już za pierwszym razem został powołany za obietnicą, że już nie będzie, o czym jest zresztą wzmianka w ogłoszeniach bieżących z tego okresu. Ciekawostka: na D1498 grałem... Litwą Big Grin (jak zresztą na kilku PBF-ach)
(This post was last modified: 06-22-2013 15:54 by Szmer.)
06-22-2013 15:51
bodek Offline
kill for love

Hsueh-ji Jasieński-Ye
chińska kariera [5]

Protegowany (2):
Przynależność:

Ale można prosić o klaryfikację, jakie będą kompetencje Tjorda jako 3 GMa?
06-22-2013 15:52
Post Reply 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)