Post Reply 

Thread Rating:
Ostatnie decyzje
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Ostatnie decyzje
No i dobra, prawdopodobnie do jutra już nam roland nie odpowie, więc proponowałbym, żeby jutro Czerwony nam postawił forum. Zgredźmin już tam powoli rozłoży swoje zabawki. Proponowałbym też, żeby zrobić ostatnią rundę poprawek wybranego scenariusza (tu pewnie Czerwony mnie poprze).

I teraz tak. Proponuję skrypt SMF, który wydaje mi się szybszy i w miarę dostosowany do naszych potrzeb: http://www.simplemachines.org/ I myślę, że na początku ja albo Czerwony na osobnym koncie powinniśmy pomóc Zgredziowi w rozgryzieniu tego oprogramowania.

Co do nazw, mamy takie (troszkę poważniejsze) propozycje i niech każdy z nas trzech wypowie swoją opinię. Najlepiej wskazać 2-3 najlepsze wg każdego opcje. I nie wstydźmy się wskazywać swoich propozycji wśród najlepszych Tongue
Quote:
  • Brudnegacie
  • Polska 1960
  • Nowy Wspaniały Świat 1960
  • Serenissima
  • NO PASARAN 1960
  • Zgredźante
  • Way of Ante, UniAnte albo Ante of War
  • Życie ulicy
  • Sieć
  • asdfgra
  • Alternatywa
  • IMPERIALE
  • Colluvium, Sentina
  • Nóż w plecy, Zdradzieckie RPG
  • Machtsspiel, Machtpolitik
  • W pogoni za władzą; Chciwość i władza; Ten wspaniały kraj, Ojczyzna; Stolec; Warszawskie szambo; Wszystko co twoje Państwo zabierze; Powrót MCK; Polska: Odrodzenie.
  • Ostatni Marszałek : Polska 1960, Scheda po Marszałku: Polska 1960, Sanacja: Polska 1960
  • Władza i seks
Ja bym poszedł w kierunku Colluvium albo Macht-. Ewentualnie teraz mi przyszło do głowy "Rewolucje PBF" albo "Rewolucje RPG" Tongue
(This post was last modified: 07-15-2012 15:56 by Szmer.)
07-15-2012 15:41
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

RE: Ostatnie decyzje
Czy to ma być nazwa tylko gry, czy planujecie też postawić osobną domenę która będzie służyła za nazwę dla wszystkich kolejnych gier? Jeśli tak, to nazwy nawiązujące w jakikolwiek sposób do scenariusza można z miejsca odstrzelić.

Co do poprawek - to nigdy nie szkodzi, ale osobiście nie zamierzam w wizję Zgredzia ingerować. Aha, i skoro jest to poręczne tajne, disclaimer:

Nie będę grał w tej edycji. Wspominałem już niejednokrotnie, że ważniejszym aspektem niż scenariusz jest MG i to, jak prowadzi rozgrywkę. Sposób prowadzenia rozgrywki przez Zgredzia jest biegunowo odległy od tego, co dla mnie byłoby satysfakcjonujące. Nie ma tu żadnych urazów osobistych, jeśli byście takie podejrzewali. Nie próbuję też nikogo obrazić, po prostu mamy różne na to poglądy. Wychodzę z założenia, że lepiej nie zaczynać gry niż potem rezygnować.

Piszę to tutaj, bo na tajnym mogę równocześnie wytłumaczyć powód i nie zaczynać kolejnego flejma, że wcale nie przez to nie będę grał że mój scen przegrał. Byłbym wdzięczny, gdyby tutaj to zostało i jednocześnie gdyby temat nie był ciągnięty.

Osobiście dołożę wszelkich starań, by nowe forum spełniało wymogi Zgredzia tak, jak to tylko możliwe.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
07-15-2012 22:16
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Colluvium jest cacy.

gen. Mikołaj Czapski - Partia Gospodarczo-Imperialna
"I staję do walki, tak jak poprzednio, z głównym złem państwa: panowaniem rozwydrzonych partyj i stronnictw nad Polską, zapominaniem o imponderabiliach, a pamiętaniem tylko o groszu i korzyści." - Józef Piłsudski

gg: 5055882
07-16-2012 02:04
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

No to jeżeli Colluvium wszystkim się podoba, to niech będzie.
07-16-2012 09:03
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Już mi się ten skrypt nie podoba. Twierdził, że obsługuje postgresa, ale przy próbie zainstalowania sypnął błędami Tongue

http://colluvium.pbf.net.pl - jak będziecie chcieli/mieli inną domenkę to się przepnie. Po zarejestrowaniu dam wam uprawnienia.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
(This post was last modified: 07-16-2012 11:45 by Czerwony.)
07-16-2012 11:36
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Jak ci się nie podoba, to można od razu zmienić na inny, ja tylko sugeruję Tongue Może coś mu nie podpasiło w konfiguracji bazy czy coś.
07-16-2012 11:52
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Nie podoba mi się od strony technicznej, bo obiecuje wsparcie dla bazy a potem go nie ma Tongue Do użytkowania może okazać się najlepszy.

Dałem ci admina, ustawiaj co chcesz.

(This post was last modified: 07-16-2012 12:01 by Czerwony.)
07-16-2012 12:01
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

No zacznę od rozgryzienia grup i forów. Ty mógłbyś rozejrzeć się za shoutboksem, to jest plugin i pewnie i tak potrzeba dostępu do FTP Smile
(This post was last modified: 07-16-2012 12:05 by Szmer.)
07-16-2012 12:05
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Ja się uaktywnię jutro wieczorem. Dzięki za pomoc.

gen. Mikołaj Czapski - Partia Gospodarczo-Imperialna
"I staję do walki, tak jak poprzednio, z głównym złem państwa: panowaniem rozwydrzonych partyj i stronnictw nad Polską, zapominaniem o imponderabiliach, a pamiętaniem tylko o groszu i korzyści." - Józef Piłsudski

gg: 5055882
07-16-2012 16:53
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Ja w kwestii nazwy głosuję na "Władcy marionetek" Tongue

07-16-2012 19:53
Post Reply 

User(s) browsing this thread: