Post Reply 

Thread Rating:
Rozmowy ogólne z GMem
Larry Offline
Moderator

Michajło Szewczenko
Michał Krwawy [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Republika Bałtyckiej Ukrainy

Rozmowy ogólne z GMem
Czy baaaardzo orientacyjnie mógłbym wiedzieć, jakimi siłami może dysponować Okręg Pomorski? Chodzi mi o taką wiedzę ogólną, dostępną raczej NRD które chętnie się tym ze mną podzieli Wink .
05-04-2012 16:43
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Rozmowy ogólne z GMem
Jest to w opisie sytuacji - gdzieś ok. 35 tys. BTW, wojsko ukraińskie liczy z 5 tys. ludzi może.

Aha, wpisz sobie nazwisko w profilu.
05-04-2012 16:49
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Larry Offline
Moderator

Michajło Szewczenko
Michał Krwawy [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:

8 tys. by się dało może jeśli dałbym radę ich wyżywić Smile ?
05-04-2012 16:58
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Jeżeli dasz radę wyżywić, to tak, ale oczywiście są różnice w wyszkoleniu i uzbrojeniu. Ogólnie u ciebie jest tak sobie z tym pierwszym, bo Polska Ludowa chyba niechętnie was szkoliła. Natomiast broni po Pomorzu się sporo wala.
05-04-2012 17:09
Larry Offline
Moderator

Michajło Szewczenko
Michał Krwawy [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:

1) Co do tej granicy z OP - to mogę przyjąć, że na tych terenach jestem? Chodzi mi o to, czy mogę się tam okopywać Wink .
2) Ja dobrze rozumiem, że mam założyć osobne tematy dla wojska jako takiego i dla ruchów wojsk? Nie starczyłby jeden Tongue ?
3) Mógłbyś przypiąć temat z zarządzaniem? Ja już tego nie mogę zrobić (tylko przy zakładaniu).
4) Jak dużych zbiorów można spodziewać się w sierpniu?
5) Czy jestem w stanie z części wojska zrobić konnicę?
(This post was last modified: 05-04-2012 18:10 by Larry.)
05-04-2012 17:31
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

1. ja przyjąłem Prosnę jako granicę.
2. ten z ruchami jest jawny. W drugim temacie tajnym znajdują się szczegóły, rozmowy itd.
3. za chwilę.
4. to możesz policzyć ze wzoru. Pewnie szału nie będzie Tongue
5. jak zbierzesz koni.
05-04-2012 18:29
Larry Offline
Moderator

Michajło Szewczenko
Michał Krwawy [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:

1) Prosnę? Zerknij na temat "Ukraińska Bałtycka Armia" i powiedz, czy tak może być Tongue .
4) Zakładając hipotetycznie 30000 ha, to mam tak: 500 / 26 * 0,35 * 30 000 = 19,23077 * 0.35 * 30 000 = 6,73077 * 30 000 = 201 923,1. Powiedz mi co źle liczę, bo jeśli tak ma być, to przecież ledwo starczy dla 1/3 ludności na jeden miesiąc. Ja rozumiem, że gra jest postapokaliptyczna... ale to już chyba kurde przesada Tongue .
5) Próbuję zbierać po okolicznych wsiach. Udało się Smile ? Tak chociaż na jeden pułk (500 luda).
6) Ile ha będę mógł uprawiać orientacyjnie? Tyle ile starczy mi zasobów?
(This post was last modified: 05-04-2012 19:08 by Larry.)
05-04-2012 18:38
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

1. uch, Parsętę.
4. "bez procentu" oznacza, że 35, a nie 0,35. Może to. Napiszę jakoś jaśniej w mechanice.
5. ostatnio Polacy zbierali konie na Pomorzu. Powiedzmy, że znajdzie się 300.
6. mniej więcej tak.
05-05-2012 16:47
Larry Offline
Moderator

Michajło Szewczenko
Michał Krwawy [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:

1. Ok, w każdym razie przy rozstrzyganiu starć z OP pod Kołobrzegiem i Słupskiem pamiętaj, że mam do tych miast znacznie bliżej i z pewnością zająłem te miasta pierwszy, a do tego oczywiście trochę się okopałem Big Grin .
5. To zaraz w temacie armijnym zamieszczę info, że trzy setnie z pułku rezerwowego są konne. W razie czego szybciej będą mogły przybyć gdzie trzeba :] .
(This post was last modified: 05-05-2012 20:34 by Larry.)
05-05-2012 20:09
poulenc Offline
Kryzys Wieków Średnich

dobroczynna [5]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Jak coś to dotarłeś na Ukrainę.

Po wybuchu powstania 17 czerwca, sekretarz Związku Pisarzy
kazał rozdać w Alei Stalina ulotki, w których można
było przeczytać, że naród stracił zaufanie rządu
i mógłby je odzyskać tylko przez zdwojoną pracę.
Czy niebyłoby wszak prościej,
gdyby rząd rozwiązał naród i
wybrał drugi?
06-03-2012 17:14
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Post Reply 

User(s) browsing this thread: