Post Reply 

Thread Rating:
Dialog z administracją
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Dialog z administracją
To forum powinni widzieć tylko wojskowi.
07-15-2011 16:51
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Tvar Offline
Capo di Tutti Capi

F.B.A. Pilawa
pociąga za sznurki [6]

Protegowany: Adrian Warszawski
Protegowany (2): Brunon Pilawa
Poglądy: Wolnomyśliciel
Przynależność: Nowe Polesie

RE: Dialog z administracją
chyba nie jestem wojskowym Tongue
07-15-2011 16:59
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Vinci Offline
hetman

Leopold Sakskoburggotski
nudziarz [5]

Protegowany: Piotr Kazana
Protegowany (2):
Poglądy: konserwatywne
Przynależność:

ja widzę.

Leopold Sakskoburggotski, hetman polny Rzeczpospolitej
Groźniejsze jest wojsko jeleni przy lwie hetmanie niż wojsko lwów przy hetmanie jeleniu..
07-15-2011 17:34
Vinci Offline
hetman

Leopold Sakskoburggotski
nudziarz [5]

Protegowany (2):
Przynależność:

Szmer, proszę o wszystkie dane jakie powinienem od ciebie dostać nt. wojska.

Wiem aktualnie co to jest funkcja hetmana wielkiego, ile mniej więcej armia ma ludzi. Potrzebuje danych nt. konkretnych oddziałów, ważniejszych dowódców, dywizji.

Wiem, ze to masa roboty Szmer, więc sugeruje by po prostu zmodyfikować na naszą korzyść stan armii Imperium Rosyjskiego na 1914. Demobil chyba porównywalny. Dorzuci się kilka nowocześniejszych dywizji z wojny polsko-bolszewickiej. Z tym, ze trzeba wziąć jakieś 2/3 tamtego składu, albowiem armia Imperium liczyła chyba coś 1,2 mln stałej.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Armia_Imper...z_te.C5.BC
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Imp...units_1914

Groźniejsze jest wojsko jeleni przy lwie hetmanie niż wojsko lwów przy hetmanie jeleniu..
07-16-2011 14:05
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Raz, że nasze wojsko to 500 tysięcy. Małe jest w porównaniu z armią carską. Nie wymagam od ciebie dokładnych rozpisek a'la Powsi. Powiedzmy, że:
-po prostu wypiszesz dywizje i armie wraz z miejscem stacjonowania. Trzeba zauważyć, że tak z 40% armii stoi w Polsce i Prusach, gdzie na bieżąco tłumi różne wystąpienia i strajki.
-macie sporo piechoty i kawalerii.
-technologicznie jesteście generację za Węgrami, Włochami, Japonią, zaś dwie generacje za Francją, Szwecją czy Niemcami. Macie przewagę nad Turcją, Krymem itd. Tongue
-marynarka jest stosunkowo niewielka. Istnieje Flota Bałtycka, zaczątki Nowożmudzkiej i Czarnomorskiej. Tu nie musimy się zagłębiać specjalnie w szczegóły.
-lotnictwo macie na poziomie carskiego czy CK z 1915-16 r. irl.
-policja polityczna jest w miarę rozwinięta. Coś a'la Ochrana.
07-16-2011 15:11
Vinci Offline
hetman

Leopold Sakskoburggotski
nudziarz [5]

Protegowany (2):
Przynależność:

Generalicja na poziomie sztabu carsko-antybolszewickiego irl (czyli Polacy i Biali)?

07-16-2011 15:49
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Tak, myślę, że powinieneś tam wrzucić irlowych carskich oficerów i polskich związanych z endecją/konserwatystami (Januszajtis, te klimaty). Choć równie dobrze możesz nazmyślać Tongue
07-16-2011 15:50
poulenc Offline
Kryzys Wieków Średnich

dobroczynna [5]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Hmmm, będzie jakoś niedługo określony dokładny stan lotnictwa i marynarki?
Z góry dziękuje ;]

Po wybuchu powstania 17 czerwca, sekretarz Związku Pisarzy
kazał rozdać w Alei Stalina ulotki, w których można
było przeczytać, że naród stracił zaufanie rządu
i mógłby je odzyskać tylko przez zdwojoną pracę.
Czy niebyłoby wszak prościej,
gdyby rząd rozwiązał naród i
wybrał drugi?
07-16-2011 18:03
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Vinci Offline
hetman

Leopold Sakskoburggotski
nudziarz [5]

Protegowany (2):
Przynależność:

Będzie.

07-16-2011 18:05
Tjord Offline
The Litwin

Ferdynand van der Linde
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

Jw. z tym, że jeśli GM pozwoli/zechce, to jestem w stanie na dziś jeszcze przygotować proponowany wykaz dla floty Polskiej, opierajać się, powiedzmy, na flocie carskiej zaraz po Cuszimie (czyli osłabionej). Jesli mein admin sobie zażyczy, mogę równiez, na podstawie wytycznych (np. proporcje) przygotować stan marynarek innych państw. Po prostu uwielbiam tworzenie podobnych zastawień Smile

Podobnie z lotnictwem.

/人◕ ‿‿ ◕人\
07-16-2011 18:07
Post Reply 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)