Post Reply 

Thread Rating:
Rzeczpospolita Chełmska
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Rzeczpospolita Chełmska
Quote:
[Image: flaga_chelm_mini.png]
[Image: 100px-POL_Che%C5%82m_COA_1.svg.png]

Ustrój: Quasi Republika Prezydencka
Przywódca: Prezydent Artur Czarnota
Siedziba władz: Chełm

Co prawda na Lubelszczyźnie spadło kilka ładunków atomowych, tak strategicznych jak i konwencjonalnych to samo miasto nie uległo generalnie zniszczeniu. Duża ilość lasów i pól uprawnych sprawia że miasto jak i ziemie nad którymi panuje Rzeczpospolita Chełmska są bogate w żywność. W mieście działa Cementownia, zbudowana 1960 roku, oraz kilka zakładów przetwórstwa i obuwnictwa.

W mieście znajduje się garnizon wojskowy którego załoga jednak udała się na zachód na wojnę, pozostał jedynie niewielki personel i minimalne ilości sprzętu i zapasów. Problemem miasta jest odległość od dużych ośrodków dawnej cywilizacji, jedynym większym miastem (zniszczonym), jest Lublin. Rzeczpospolita jest niezależna jednak bliskość Ordynariatu, resztek PRL i ZSRR nastręcza władzom miasta kilku problemów natury strategicznej. W okolicy znajduje się też Zgrupowanie LWP "Lublin".

Rzeczpospolita Chełmska powstała z inspiracji jednego z byłych członków jednej z ostatnich grup partyzanckich na Lubelszczyźnie płk. Czarnoty. On sam w PRL przesiedział wiele lat w więzieniu i opuścił je w okresie odwilży. Wokół niego szybko skupiły się organizacje podziemia antykomunistycznego, które jednak zorganizowały się dopiero kiedy wojna ustała, w Chełmie przeprowadzono wybory Prezydenckie które wygrał Czarnota. Skupia on w swoim ręku praktycznie cała władzę a Sejm sprawuje jedynie funkcję doradczą i organ mający opracować Konstytucję, do tej Chwili Czarnota jest niepodzielnym władcą Rzeczpospolitej Chełmskiej, a i nawet uchwalenie Konstytucji nie sprawi raczej aby miał stracić swoje wpływy.

Rzeczpospolita Chełmska zdołała opanować terytoria powiatu Chełmskiego, Krasnystawskiego i Włodawskiego.

Postać doskrobię później.

gen. Mikołaj Czapski - Partia Gospodarczo-Imperialna
"I staję do walki, tak jak poprzednio, z głównym złem państwa: panowaniem rozwydrzonych partyj i stronnictw nad Polską, zapominaniem o imponderabiliach, a pamiętaniem tylko o groszu i korzyści." - Józef Piłsudski

gg: 5055882
(This post was last modified: 04-30-2012 11:50 by Zgredźmin.)
04-29-2012 18:13
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

RE: Rzeczpospolita Chełmska
Z jakiegoś powodu wszyscy idą na ścianę wschodnią.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
04-29-2012 18:23
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Daleko od NRD Tongue Ale spokojnie, od waszej strony też się pojawią atrakcje, tylko potem.

Zgredziu, dwa pytania. Po pierwsze - chcesz być w Związku Polskim? Po drugie - zajmujesz się mechaniką gospodarczą u siebie normalnie?
04-29-2012 18:30
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Myślałem o tym. Póki co poza ZP z powodu trudności komunikacyjnych. Co do gospodarki to sam się zajmę.

"I staję do walki, tak jak poprzednio, z głównym złem państwa: panowaniem rozwydrzonych partyj i stronnictw nad Polską, zapominaniem o imponderabiliach, a pamiętaniem tylko o groszu i korzyści." - Józef Piłsudski

04-29-2012 19:16
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Ludność: 45 tys.
Poziom cywilizacji w skali Strangelove: 26
Wydajność upraw w %: 35
Wydajność szabru w %: 55
Miesięczna śmiertelność w %: 5,5

Przemysłu nie masz (poziom technologiczny). I chyba będziesz miał prawie granicę z PRL na starcie Tongue Czekam na postać.
(This post was last modified: 04-29-2012 19:33 by Szmer.)
04-29-2012 19:32
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

No ale fabryki stoją itd. w Chełmie raczej działań wojennych jako takich chyba nie było, chyba że się mylę. Chyba że tech na przemysł jest za wysoko to ok, ale jeśli to kwestia poziomu dwóch to mógłbyś dorzucić je, infrastruktura jest.

04-29-2012 20:16
poulenc Offline
Kryzys Wieków Średnich

dobroczynna [5]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Nie ma tak lekko, u mnie nawet zakłady ''Star'' nie działały.

Po wybuchu powstania 17 czerwca, sekretarz Związku Pisarzy
kazał rozdać w Alei Stalina ulotki, w których można
było przeczytać, że naród stracił zaufanie rządu
i mógłby je odzyskać tylko przez zdwojoną pracę.
Czy niebyłoby wszak prościej,
gdyby rząd rozwiązał naród i
wybrał drugi?
04-29-2012 21:00
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Trza się było telepać więc o to Tongue Jak się potelepię o to, to mogę zyskać a na pewno nie stracę.

04-29-2012 23:53
Dalewin Offline
Anas platyrhynchos

Igor Niszony
mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: Celebrystyczne
Przynależność:

Hahahaha przeczytałem Republika Chamska hahaha hahahaha Big Grin

[GG] 4704497
E-Mail: dalewinante@gmail.com

Zapraszam do kontaktu
04-30-2012 07:38
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Przemysł potrzebuje surowców i prądu, a do prądu też trzeba surowców, a do surowców trzeba jeszcze regularnego transportu. Koniec.
04-30-2012 10:22
Post Reply 

User(s) browsing this thread: