Post Reply 

Thread Rating:
Dyskusje dyplomatyczne
Waszmi Offline
Wielki powrót

dr Barbara Różańska
mało znana [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: socjalizm demokratyczny
Przynależność: Polska Rzeczpospolita Ludowa

Smile Dyskusje dyplomatyczne
Heart
04-23-2012 21:58
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Waszmi Offline
Wielki powrót

dr Barbara Różańska
mało znana [2]

Protegowany:
Protegowany (2):

RE: Dyskusje dyplomatyczne
Chciałbym pogawędzić z głównym przedstawicielem Kościoła Katolickiego i ewentualnie ewangelików (jeżeli taki kościół się w Wadowicach znajduje). Są wyłonieni jacyś reprezentanci ?
04-26-2012 08:39
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Jest proboszcz parafii katolickiej - uznaje zwierzchność kościelną Ordynariatu, ale dotąd jest grzeczny wobec lokalnej władzy świeckiej. W kościele duża frekwencja.
04-26-2012 09:33
Waszmi Offline
Wielki powrót

dr Barbara Różańska
mało znana [2]

Protegowany:
Protegowany (2):

Zatem myślę, że mogę mu złożyć propozycję nie do odrzucenia. Czy drogi proboszcz zechce się spotkać ze mną ?
04-26-2012 09:34
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Może porozmawiać.
04-26-2012 09:42
Waszmi Offline
Wielki powrót

dr Barbara Różańska
mało znana [2]

Protegowany:
Protegowany (2):

Zatem szanowny Panie Proboszczu jak zapewne Ksiądz wie nasz naród stanął wręcz nad przepaścią. Ludzie nadal nie potrafię się pozbierać po katastrofie jaką sprawiła nam idiotyczna elita władców światowych. W tym jakże trudnym okresie nasi Obywatele potrzebują zarówno dobrej organizacji przy pracach na rzecz odbudowy naszej ojczyzny jak i wielu z nich potrzebuje wsparcia, ze tak powiem duchowego. Ja natomiast sam z siebie zupełnie nie znam się na sprawach, w których to Ksiądz jest specjalistą dlatego proponuje Księdzu aby zasiadł w Zakarpackiej Radzie Narodowej jako mój doradca i współorganizator prac na rzecz odbudowy naszej najukochańszej ojczyzny, oraz zapewnienie ochrony mienia Księdza Parafii.
Oczywiście przy tej okazji chciałbym również zalecić Księdzu aby rozluźnił stosunki z dosyć nieprzewidywalnym Ordynariatem z Rzeszowa i postawił na nieco większą niezależność Księdza własnej parafii do czasu wyjaśnienia spraw związanych z papiestwem. Myślę, że to dobra oferta ?
04-26-2012 09:50
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Ksiądz chce w zamian obowiązkowych ślubów kościelnych i religii w szkołach, kiedy się pojawią.
04-26-2012 09:53
Waszmi Offline
Wielki powrót

dr Barbara Różańska
mało znana [2]

Protegowany:
Protegowany (2):

<puka na znak aby pojawili się funkcjonariusze SSO>

Przepraszam czy ja się przesłyszałem? Obowiązkowych? Nasz kraj to nie teokracja każdy ma wolną wolę i własny rozum a ja na pewno ślubu kościelnego brać nie zamierzam nawet na starość. Czy ksiądz na prawdę nie chce przyjąć propozycji pryz której odstępuje od konfiskaty mienia wadowickiej parafii i jeszcze ochronę tego mienia? Czy ksiądz na prawdę nie chce przyjąć akceptacji dla działalności Kościoła takiej jakiej nie dawała władza ludowa PRL? To nie ordynariat psze księdza tutaj każdy bez względu na płeć, pochodzenie, religię czy też zdolności psychiczne jest równy i ma prawo do swoich przekonań o ile nie przekracza pewnych granic i proboszcz ma obowiązek to uszanować.
Zatem jeszcze raz zapytam czy przyjmuje Ksiądz moją propozycję czy też chce wrócić Ksiądz do swojej ojczyzny czyli Ordynariatu ?
04-26-2012 10:03
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Ksiądz krzyczy, że Polska to katolicki kraj i komuniści tego nie zmienią.
04-26-2012 10:18
Waszmi Offline
Wielki powrót

dr Barbara Różańska
mało znana [2]

Protegowany:
Protegowany (2):

Wiesz co księżulku ? Spierdalaj! Panowie! Proszę po cichu odtransportować Księdza poza granice Republiki. Ale zanim to odziejcie go w coś bardziej prostego niż te kanoniczne łachmany zgolcie mu głowę i załóżcie okulary przeciwsłoneczne. Dajcie mu jego racje żywnościowe, które przysługują mu do końca tego miesiąca i odprawcie w kierunku tego pseudo państewka w Rzeszowie. Nie zapomnijcie pomachać na dowiedzenia. Sprawę kościółka rozwiążemy natomiast inaczej.
Rozkażcie 30 chłopcom aby zabezpieczyli, powtarzam zabezpieczyli parafię. Ludzi wpuszczajcie swobodnie na jej teren przy jednoczesnym zakazie wynoszenia stamtąd czegokolwiek. Rozkażcie również zakonnicom i klerykom z zakonu aby przygotowali jakieś posłania dla bezdomnych i ewentualnie przybywających do miasta. Weźcie jakieś kucharki aby pichciły dzienne racje tych ludzi. Ja niedługo świątynie odwiedzę i wydam oficjalne komunikaty.

OG; dekret wydam po powrocie ze szkoły
(This post was last modified: 04-26-2012 11:01 by Waszmi.)
04-26-2012 10:41
Post Reply 

User(s) browsing this thread: