Post Reply 

Thread Rating:
Bieszczadzka Republika Ludowa
PakaPikiPoko Offline
Pół człowiek - pół mapa

gieroj syberyjskiej ofensywy [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Quote:
[Image: 320px-Flag_of_Poland.svg.png]

[Image: 220px-Herb_PRL.svg.png]

Ustrój: komunistyczna dyktatura wojskowa
Przywódca: Aleksander Czesław Popławski
Siedziba władz: Przemyśl
Poziom cywilizacji:

Kiedy okazało się, że tereny Bieszczad są niezniszczone ani atakami nuklearnymi, ani w większym stopniu przez inne czynniki, generał Popławski wyszedł na powierzchnię i zaczął próbować ustanowić jakiekolwiek prawo. Wraz z lojalnymi wojskami zajął powiaty Bieszczadzki, Leski, część Sanockiego i Przemyski wraz z miastem gdzie w byłym Pałacu Biskupów Greckokatolickich osiadł i utworzył Bieszczadzką Republikę Ludową i Tymczasową Radę Ludową. Ogłosił się generalnym dowódcą i wraz ze swoimi żołnierzami starał się zapewnić bezpieczeństwo ludności. Nie wychodził poza granice byłej PRL ponieważ bezpieczniej było używać budynków granicznych wybudowanych już. Dodatkowo do armii wcielił jako Ochotniczą Milicję Ludową sporą część milicji, ormo i innych jednostek, które pozostały na tych terenach.

Szewc zabija szewca.
(This post was last modified: 04-23-2012 19:16 by PakaPikiPoko.)
04-23-2012 17:46
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Bieszczadzka Republika Ludowa
Quote:niezniszczone ani atakami nuklearnymi
Właśnie widać te czerwone krechy obok Tongue

1. kolejny, który chce dostać za darmo wolne miasto? Rolleyes Sanok ma pewnie swoich najemników, a ty też takich mas wojska nie posiadasz - z ich lojalnością bym nie przesadzał (niedługo napiszę parę słów o wojskowości). Przesunę cię na południe z pewnością. Natomiast nie widzę żadnych problemów, byś sobie wziął trochę ziem ukraińskich nad Dniestrem. Już sam to potem narysuję.
2. formalna podległość PRL istnieje?

Statystyki:
Ludność: 50 tys.
Poziom cywilizacji w skali Strangelove: 25
Wydajność upraw w %: 35
Wydajność szabru w %: 25
Miesięczna śmiertelność w %: 2,5
04-23-2012 18:08
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
PakaPikiPoko Offline
Pół człowiek - pół mapa

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

No ale tylko delikatnie zahaczają Tongue Z resztą weź, jestem jednym z najważniejszych wojskowych w obecnym PRLu to co mają mnie nie słuchać :F No poooozwól mi oblegać Sanok, to będzie takie średniowieczne i ładne i słodkie! I niby jakich najemników ma? :F Po nuku nagle przez podział plechy się rozmnożyli no weźże panie adminie : ). No i tak, oficjalnie uznaję zwierzchnictwo PRL i chcę im oddać te tereny jak najszybciej.

Szewc zabija szewca.
04-23-2012 18:12
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Poprowadzić wyprawę na Sanok od początku do końca to se będziesz mógł już w grze po starcie Tongue
04-23-2012 18:14
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
PakaPikiPoko Offline
Pół człowiek - pół mapa

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Ej ja jednak daję flagę PRL i herb PRL, no bo wiesz.

Szewc zabija szewca.
04-23-2012 18:47
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Skasuj ostatnie zdanie i dopisz nazwisko przywódcy.
04-23-2012 19:14
PakaPikiPoko Offline
Pół człowiek - pół mapa

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Włala

Szewc zabija szewca.
04-23-2012 19:16
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

OK w takim razie.
04-23-2012 19:31
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Cóż, właśnie odkryłem, że Przemyśl jest nie tylko poza twoim zasięgiem, ale jeszcze zbombardowany atomem Tongue Dlatego stolica ląduje w Ustrzykach Dolnych, a statystyki rysują się następująco:
Ludność: 12 tys.
Poziom cywilizacji w skali Strangelove: 27
Wydajność upraw w %: 30
Wydajność szabru w %: 60
Miesięczna śmiertelność w %: 4
04-23-2012 20:24
PakaPikiPoko Offline
Pół człowiek - pół mapa

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

USTRZYYYYYYYYYYYYYYYYKI TO STOLICA BIESZCZAD JEST

Ej to nie chce Przemyśla :F Nie możesz nagle zmieniać danych : ( I mi obniżać poziom o 2 pkty : ( to jest nielegalne i nie uznaję tego!

Szewc zabija szewca.
04-23-2012 20:27
Post Reply 

User(s) browsing this thread: