Post Reply 

Thread Rating:
Rozmowy z NPC
witek Offline
Junior Member
**

brutalny [4]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Rozmowy z NPC
Na początek kontaktuję się z Pacami w Andapie, zaprasza się ich przedstawiciela na poczęstunek kolonialny i dyskusję przy kawie:

1. Czy jest zainteresowany powołaniem spółki kolejowej, która stawiałaby linienie tylko na wyspie, ale i w południowej Afryce? [w kooperacji z innymi molochami, może nawet jako podwykonawcy].
2. Wypytać delikatnie co sądzi o pozycji politycznej Madagaskaru? czy jest republikaninem, czy monarchistą a może secesjonistą ?
3. Czy jest zainteresowany zawiązaniem spółki morskiej, kupnem flotylli i operowaniem towarami wyspy bez udziału floty polskiej?
07-17-2011 15:20
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Rozmowy z NPC
1. Hm, czemu nie. Dzielicie się po połowie? Ile na początek zakładacie?
2. Koloniści w ogóle są za silną Polską. A wydaje się, że silna Polska byłaby republikańska, ew. monarchia konstytucyjna. Jeżeli nadal w Sejmie będzie taka wiocha, to może i secesja...
3. Na to trzeba by chyba sporo kasy. Roland już szacował:
Quote:Koszt zakupu statku używanego [10 letniego] szacowałbym następująco:
- masowiec nośność 1500 BRT 20 mln złp
- masowiec nośność 2500 BRT 40 mln złp
- drobnicowiec 1000 BRT 15 mln złp
- wycieczkowiec zatokowy na 700 osób [na morze zabiera 200 osób] 20 mln złp
07-17-2011 15:30
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
witek Offline
Junior Member
**

brutalny [4]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

2. Hm no trudno mi powiedzieć, jako podwykonawca potrzebowalibyśmy przede wszystkim pracowników
* niech pracownikowi przysługuje 20 złotych [oczywiście lokalnej taniej sile roboczej] a pracowników z 2000.
* pieniądze dla 40 brygadzistów [zatem 40 brygad po 50 ludzi] to 40 zł
*maszyny przy budowie kolei, surowce [kamień, podkłady, tory [?] ], itp. za jakąś sumę 2 mln złotych[?]

Na początek Bosh jest gotów zainwestować 1 mln złotych
07-17-2011 15:45
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Cena za prowadzenie linii kolejowych jest w cenniku Wink
07-17-2011 19:38
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
witek Offline
Junior Member
**

brutalny [4]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Widziałem ale jakoś nie powiazałem Smile ok, tak czy siak zostaję przy milionie oferty. Tylko pamiętaj że nie chcę tylko budowac, to tez na wykup akcji itd. Myślałem że z Pacami założe jakowąś Spółkę Kolejową [budowa, ale i przewozy, czy np hotele w miastach /stacjach] Smile
07-17-2011 20:03
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Czemu nie, możesz to rozpisać w formie eventa na jawne.
(This post was last modified: 07-17-2011 20:11 by Szmer.)
07-17-2011 20:11
witek Offline
Junior Member
**

brutalny [4]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Pionierzy kolejnictwa w Afryce!

W lokalnej prasie kolonialnej pojawił się artykuł, który wkrótce potwierdziła rodzina Bosha i Paców. Dotyczył on powstania na Madagaskarze Spółki Kolei Afrykańskiej. To nowe przedsięwzięcie kolonistów może budzić podziw, gdyż do tej pory jedynymi takimi spółkami w Afryce kierowali Anglicy, czy też Niemcy. W wywiadzie dla gazety Ksawery Bosh ujawnia pewne aspekty wypracowanego w marcu porozumienia z Pacami. Otóż Spółka ma nie tylko zajmować się budową kolei, ale także podjąć grę na giełdzie, czy też przede wszystkim inwestować w infrastrukturę, tj: budować hotele w miejscach strategicznie przeładunkowych, inwestować w tabor kolejowy i obiekty do jego renowacji, inwestować w środki komunikacji, i wszystko to co zawsze powstawało przy kolei. Spółka jak mówi sam Bosh ma działać nie tylko na wyspie, ale podjąć ekspansję na południu Afryki, czy też wschodnim wybrzeżu.
Zapytany o środki jakie zostały w to włożone, bohater reportażu tylko lekko się uśmiechnął....

og: taki będzie? bo nie wiem o jakim evencie mówisz, moim wewnętrznym czy głównym
(This post was last modified: 07-17-2011 21:33 by witek.)
07-17-2011 21:32
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Może być.
07-17-2011 23:41
witek Offline
Junior Member
**

brutalny [4]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Zajechano do Milinkiewicza i zapytano, po wstępnym koniaku, jaka jest jego postawa wobec tumultu dzikich na prowincji. Zachęcono go również do wystawienia wspólnie milicji
07-20-2011 14:08
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Pac jest otwarty na propozycje jak najbardziej, milicję chętnie powoła z Boschem.
07-20-2011 14:47
Post Reply 

User(s) browsing this thread: