Post Reply 

Thread Rating:
[Nerkare] - Anastazy Euzebiusz Gromiński
Nerkare Offline
Święty Cesarz

Stanisław Gromowski
mało znany [2]

Protegowany: Symeon Magnus
Protegowany (2):
Poglądy: Fanatyczne
Przynależność: Wspólnota Pokoju i Miłości

[Nerkare] - Anastazy Euzebiusz Gromiński
Quote:
Anastazy Euzebiusz Gromiński

[Image: 39761509032235590099653.jpg]

Urodzony 1895 roku w Krakowie. Jego rodzice przybyli do Warszawy w 1911 roku. Tam też Gromiński po zdaniu matury udał się na studia medyczne. Wybrał Psychiatrię. Z zawodu jest doktorem psychiatrii oraz czarnoksiężnikiem. Kurs czarnoksiężnika ukończył w 1930 roku u niejakiego Sylweriusza, który prowadził kursy wróżenia, tarota i inne związane z magią. Anastazy nie angażował się w sprawy polityczne. Założył Stowarzyszenie Ezoteryków Warszawskich, które promowało wróżby oraz magię. Gromiński otworzył nawet sklep z magicznymi rzeczami takimi jak amulety, na czym dorobił się majątku, przy sklepie otworzył szkołę kształcącą przyszłych czarowników, obecnie uczęszcza tam grupa mało kumatych młodzieńców. W 1939 roku Stowarzyszenie Ezoteryków Warszawskich stało się częścią większej grupy powołanej przez Gromińskiego, sekty o nazwie "Lux Quies" której członkowie zwą się popularnie Lukwajetanie.
Sekta ta głosi potrzebę spokoju przez bliski kontakt z naturą i powrót do tradycyjnych wartości. Lukwajetanie kwestionują obecne prawa ekonomiczne i pieniądze. Złem jest dla nich chciwy liberalizm to też odmawiają liberałom prawa do istnienia. Podczas gdy innym oferują spokój to liberałom proponują święty spokój do czego ich gorąco zachęcają. Ci, którzy chcą być w sekcie muszą zdać swój majątek Gromińskiemu, który uważa za swój obowiązek takie nim dysponowanie, aby grzeszne pieniądze służyły słusznej sprawie Lukwajetan. Wobec innych religii sekta jest tolerancyjna, sam Gromiński często spotyka się z lokalnymi proboszczami na brydża, albo na różnych popijawach. W dodatku rzuca klątwy i napisał książkę o klątwach w tym kościelnych. Doszkalał się także u egzorcystów warszawskich.
Gromiński jest homoseksualistą, uważa to zresztą za wyższą formę seksualności, dlatego też jego sekta promuje ten rodzaj stosunków. Gromiński dorobił do tego ideologię głosząc, że jest to forma okazywania sobie przez mężczyzn przyjaźni i pogłębiania ich relacji ze sobą oraz z naturą. Takie pogłębianie wzajemnych relacji męsko męskich często odbywa się na spotkaniach sekty. Dodatkowo Lukwajetanie uczestniczą w kursach samoobrony na wszelki wypadek, albowiem obawiają się zagrożenia ze strony liberałów i demonów. Do tej sekty nie należą kobiety, ale zdarzają się wyjątki. Gromiński stwierdził ostatnio, że aby skuteczniej realizować ideologię lukwajetańską to trzeba zaangażować się w sprawy polityczne. Tak więc sekta założyła swój organ polityczny, który posiadł pewną reprezentację w strukturach państwa. Organ ten nazywa się "Spokój i Miłość" i głosi solidarny program współpracy wszystkich obywateli, ale nie dla pieniędzy lecz dla rozwoju kraju. Nowy świat według lukwajetan ma opierać się na rozwoju duchowym i naukowym, a wspólny wysiłek ma być dźwignią tego właśnie rozwoju. Ludziom w tym świecie nie będzie brakować jedzenia, ubrań, mieszkań, a praca będzie dla satysfakcji i korzyści płynących z poczucia dumy, że jest coraz lepiej, więcej jedzenia, lepsza technologia, postęp w medycynie. "SiM" ma nawet swój własny organ prasowy o nazwie "Wolność".
02-28-2012 21:17
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
bodek Offline
kill for love

Hsueh-ji Jasieński-Ye
chińska kariera [5]

Protegowany: Maria Eliza Poniatowska
Protegowany (2):
Poglądy: suprematyzm radziecki
Przynależność:

RE: [Nerkare] - Anastazy Euzebiusz Gromiński
nawet jeśli szmer da się nabrać, to ja będę machał wszystkimi ręcyma i nogyma jakie mam żeby to nie przeszło. sry.
(This post was last modified: 02-28-2012 21:22 by bodek.)
02-28-2012 21:21
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Nerkare Offline
Święty Cesarz

Stanisław Gromowski
mało znany [2]

Protegowany (2):

No ale konkretnie, które punkty tej biografii komu nie odpowiadają i dlaczego?
02-28-2012 21:23
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Mi konkretnie to od "czanoksiężnikiem" do "demonów". Dlatego, że możesz sobie mieć co najwyżej kilku wyznawców w jakiejś warszawskiej dziurze a takimi wypierdkami to się w grze tej skali nawet nie zajmujemy.

Postuluję wyjątkowo dla Nery przywrócenie krzeseł.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
02-28-2012 21:25
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
bodek Offline
kill for love

Hsueh-ji Jasieński-Ye
chińska kariera [5]

Protegowany: Maria Eliza Poniatowska
Protegowany (2):
Poglądy: suprematyzm radziecki
Przynależność:

trzecie zdanie do ostatniego
02-28-2012 21:25
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Cała jest bardzo głupia.
No dobra, bodek ma rację.
(This post was last modified: 02-28-2012 21:26 by Szmer.)
02-28-2012 21:26
Nerkare Offline
Święty Cesarz

Stanisław Gromowski
mało znany [2]

Protegowany (2):

Chciałem być oryginalny, ale zmuszacie mnie, abym był katolickim radykałem.
02-28-2012 21:26
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Ależ nie. Ja bym chętnie zobaczył cię w roli socjalliberała Tongue
02-28-2012 21:28
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Jak na ciebie oryginalne byłoby coś normalnego. Może spróbujesz, tak dla odmiany?

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
02-28-2012 21:29
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Ksawer Offline
Posting Freak

Leopold Sakskoburggotski
cynik [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: hetmańskie
Przynależność: Hetmanat

Za każdym razem posuwasz się dalej. I, o ile można zrozumieć TOGowców, w klimatach totalnej państwowej dekompozycji, to uważam, że graczy powinny obowiązywać pewne kryteria. Jesteśmy grą polityczną, nie religijną, nie ezoteryczną. Próbujesz wyolbrzymić kwestie niszowe, które nie mają żadnego uzasadnienia w życiu politycznym. Co więcej, wyolbrzymiasz je, a to zaczyna się robić niebezpieczne.
02-28-2012 21:29
Post Reply 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)