Thread Rating:
Rozruchy i prewencje
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Rozruchy i prewencje
Dość, nie chce mi się czytać kolejnych postów Czerwonego na ten temat. Kwestia domaga się jasnego rozwiązania. Tak więc ankietka i trzy opcje:

Wariant 1. Jeżeli opozycja chce zorganizować jakąś uliczną rozróbę, przedtem (1) musi wstawić plakaty/ogłoszenia w Propagandzie. (2) MSW/wojsko piszą mi o swoich działaniach prewencyjnych, (3) ja piszę opozycji o przebiegu rozróby, (4) opozycja pisze event, (5) ja poprawiam i wklejam.
Wariant 2. (1) opozycja pisze event (2) ja go akceptuję (3) event zostaje wklejony (4) rząd może coś napisać o przeciwdziałaniach - offgame po fakcie, ingame przed i w trakcie (fajne hasło rymowane Tongue ) (5) ja oceniam wyniki.
Wariant 3. walić to: (1) opozycja pisze event (2) ja go akceptuję (3) event zostaje wklejony (4) rząd może się podrapać.

Decydujta.
(This post was last modified: 02-03-2012 19:46 by Szmer.)
02-03-2012 19:45
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
poulenc Offline
Kryzys Wieków Średnich

dobroczynna [5]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

RE: Rozruchy i prewencje
Przecież to głosowanie nie ma sensu.

Opozycja 2:Władza 3:Ruscy 3

Po wybuchu powstania 17 czerwca, sekretarz Związku Pisarzy
kazał rozdać w Alei Stalina ulotki, w których można
było przeczytać, że naród stracił zaufanie rządu
i mógłby je odzyskać tylko przez zdwojoną pracę.
Czy niebyłoby wszak prościej,
gdyby rząd rozwiązał naród i
wybrał drugi?
(This post was last modified: 02-03-2012 19:49 by poulenc.)
02-03-2012 19:48
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Wnoszę poprawkę do Wariantu 1 polegającą na skreśleniu pkt (1). Postów w propagandzie rząd nie potrzebuje, natomiast jak się ktoś opcjonalnie wysili i zrobi to GM powinien uwzględniać we frekwencji Tongue

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
02-03-2012 19:49
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Ale napisanie posta w propagandzie wypada szybciej, niż gdybym ja musiał jeszcze przyjść i wkleić info na tajne rządu. Poza tym to tworzy taką ingejmową otoczkę.
BTW, przydałoby się może podzielić Propagandę na właściwą propagandę, plakaty i różny inny syf. Pomyślę nad tym.
02-03-2012 19:52
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Aha. A jak w wariancie drugim to będzie wyglądało - znaczy, event jest wklejony i przyklepany, więc "się wydarzył". I jak późniejsze napisanie o środkach prewencyjnych to zmienia?

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
02-03-2012 19:55
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Cóż, myślałem o tym, żeby z tego powstało coś w rodzaju erraty do eventu o manifie.
02-03-2012 20:30
AmaD Offline
Wielki Książę Syberii

Jan I
nie panuje nad sytuacją [6]

Protegowany: K. Lipski (MS WKS)
Protegowany (2): F. Lisowski (MSS WKS)
Poglądy: ancien régime
Przynależność: WKS

Quote:(1) opozycja pisze event (2) ja go akceptuję
(3a) jeżeli uznaję, że nie byłoby szans na prewencję event zostaje wklejony
(3b) jeżeli uznaję, że byłaby szansa na prewencję przekazuję informacje władzy (4) władza pisze swoje wytyczne (5) event zostaje wklejony ze zmianami, wynikającym z wytycznych władz

Hm?

Z tych trzech wariantów najsensowniejszy wydaje się zaś... 3.

Wielki Książę Syberii Jan I.
(This post was last modified: 02-03-2012 23:21 by AmaD.)
02-03-2012 23:21

User(s) browsing this thread: