Post Reply 

Thread Rating:
Nowe partie i organizacje
Nerkare Offline
Święty Cesarz

Stanisław Gromowski
mało znany [2]

Protegowany: Symeon Magnus
Protegowany (2):
Poglądy: Fanatyczne
Przynależność: Wspólnota Pokoju i Miłości

Nowe partie i organizacje
Chcę założyć organizację zwaną "Narodowa Inkwizycja".

Jest to organizacja odwołująca się do ideologii narodowo - bolszewickiej uwzględniająca wiarę katolicką oraz surowe zasady moralne i etyczne.
Celem organizacji jest szerzenie swojej ideologii w kraju, wprowadzanie narodowego bolszewizmu, propagowanie postaw moralnych i katolickich oraz tropienie i eliminacja z życia publicznego wrogów Polskiej Racji Stanu i współpracy z Rosją, a także zwalczanie wrogów zarówno katolicyzmu jak i panslawizmu.
Lider organizacji to Wielki Inkwizytor Narodu Aleksander Warnowicz, a jego zastępcą jest prof. Antonowski zwany Inkwizytorem Sekundusem.
Organizacja ma siedzibę w Warszawie, utrzymuje się ze składek członkowskich i tego co zabierze wrogom Polskiej Racji Stanu.
12-11-2011 19:28
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
poulenc Offline
Kryzys Wieków Średnich

dobroczynna [5]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

RE: Nowe partie i organizacje
u mad

Po wybuchu powstania 17 czerwca, sekretarz Związku Pisarzy
kazał rozdać w Alei Stalina ulotki, w których można
było przeczytać, że naród stracił zaufanie rządu
i mógłby je odzyskać tylko przez zdwojoną pracę.
Czy niebyłoby wszak prościej,
gdyby rząd rozwiązał naród i
wybrał drugi?
12-11-2011 20:17
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Wisznu Offline
Pierwsza Dama

szpilki
mało znana [2]

Protegowany: kozaczek
Protegowany (2): baletka
Poglądy: estetyczne
Przynależność: WOMAN

Myślisz, że Kościół nie będzie przeciwny, by świeccy udawali dominikanów i jezuitów? Zresztą co ty wiesz chłopcze o inkwizycji.
12-12-2011 15:02
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Święte Oficjum istniało naprawdę, takie coś to ociera się o profanację jeśli nie herezję.

EDIT: tak właściwie to jako hardkorowy katol powinieneś być właśnie przeciwko narodowemu bolszewizmowi, patrząc to co się dzieje na Słowacji.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
(This post was last modified: 12-12-2011 17:53 by Czerwony.)
12-12-2011 16:57
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Nerkare Offline
Święty Cesarz

Stanisław Gromowski
mało znany [2]

Protegowany (2):

Istniało coś takiego jak teologia wyzwolenia więc dlaczego by nie połączyć katolicyzmu z elementami narodowego bolszewizmu?
12-12-2011 19:15
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Teologia wyzwolenia (wciąż istniejąca) to oddolny ruch księży w odpowiedzi na, delikatnie mówiąc, mało piękne afiliacje polityczne kościelnej wierchuszki w Ameryce Łacińskiej. Twój ruch też będzie się sprzeciwiał prorządowej postawie kleru? Tongue

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
12-12-2011 19:31
Nerkare Offline
Święty Cesarz

Stanisław Gromowski
mało znany [2]

Protegowany (2):

Mój ruch będzie dosyć prorządowy. Nie będziemy tolerować chociażby wywozu kapitału, mafii, Kominternu, antypolskich herezji.
12-12-2011 19:47
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow

Protegowany (2):
Przynależność:

Nie łapiesz. Chodzi mi o to, jak chcesz godzić katolicyzm z narodowym bolszewizmem, gdy za południową granicą jedni właśnie rzucają się na drugich.

12-12-2011 19:48
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

O, tu muszę Nery obronić. Może mieć tzw. "swoją wersję" katolicyzmu, bardziej kanoniczną niż papież i słowaccy biskupi. To jest chwyt polityczny znany i nienowy Tongue
(This post was last modified: 12-12-2011 19:52 by Szmer.)
12-12-2011 19:52
Ogar Offline
Zawsze Przeciw

Ignacy Stokłosa
silna ręka [9]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

To akurat prawda, tendencja by mieć "swoich" księży zwykle była zawsze dość silna. Tylko takie rzeczy nigdy się zbyt wielką popularnością nie cieszyły i specjalnie dużo księży oraz ludzi nie pociągnęły bo większość woli popierać reżim z dotychczasowych ogólnych pozycji.

Choć też uważam, że nazwa jest do kitu z powodów już wymienionych.
12-12-2011 19:55
Post Reply 

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)