Thread Rating:
Spotkanie z Rabinem
Nerkare Offline
Święty Cesarz

Stanisław Gromowski
mało znany [2]

Protegowany: Symeon Magnus
Protegowany (2):
Poglądy: Fanatyczne
Przynależność: Wspólnota Pokoju i Miłości

Spotkanie z Rabinem
Warnowicz czeka na wysoko postawionego rabina u siebie.

og: Zgredźmin, wymyśl mu jakieś nazwisko.
(This post was last modified: 12-03-2011 19:17 by Nerkare.)
12-03-2011 19:16
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

RE: Spotkanie z Rabinem
Pojawia się Majer Bałaban, rabin Warszawy

Szalom panie Waranowicz.

gen. Mikołaj Czapski - Partia Gospodarczo-Imperialna
"I staję do walki, tak jak poprzednio, z głównym złem państwa: panowaniem rozwydrzonych partyj i stronnictw nad Polską, zapominaniem o imponderabiliach, a pamiętaniem tylko o groszu i korzyści." - Józef Piłsudski

gg: 5055882
(This post was last modified: 12-03-2011 21:09 by Zgredźmin.)
12-03-2011 21:07
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Nerkare Offline
Święty Cesarz

Stanisław Gromowski
mało znany [2]

Protegowany (2):

Szalom. Proszę usiąść, chciałem porozmawiać o zakończeniu prześladowania żydów i mam pomysł jak to zrobić. Jednak pierwszy krok musi wyjść od was. Chciałbym Pana prosić o apel do mniejszości żydowskiej, aby utożsamiali się z Polską, pracowali na jej potęgę, godnie płacili swoim pracownikom i sprzeciwiali się wszelkim formom wyzysku.
12-04-2011 17:05
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Wasza Ekscelencjo Ministrze, społeczność Żydowska uważa Polskę za swój dom, za swoją Ojczyznę. Wszyscyśmy płacili normalnie podatki jak inni Polacy, nasze fabryki, sklepy i inne przedsiębiorstwa funkcjonują na takich samych zasadach jak Polskie. Standard pracy i płacy nie odbiega nijak od tych Polskich. Wielu Żydów służy też w Wojsku Polski, ba wielu jest oficerami. Żydzi Polscy są państwu oddani, ale jeśli państwo ustami jego rządzących zaczyna się zwracać przeciwko nim bez powodu to nic innego zrobić nie możemy jak uciekać tak jak wielu braci moich poczyniło i czyni to nadal.

"I staję do walki, tak jak poprzednio, z głównym złem państwa: panowaniem rozwydrzonych partyj i stronnictw nad Polską, zapominaniem o imponderabiliach, a pamiętaniem tylko o groszu i korzyści." - Józef Piłsudski

12-08-2011 15:48
Nerkare Offline
Święty Cesarz

Stanisław Gromowski
mało znany [2]

Protegowany (2):

Możecie przestać uciekać. Ja mogę doprowadzić do zakończenia tych wszystkich prześladowań.
12-08-2011 20:59
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Jaką mamy gwarancję że tak faktycznie się stanie? Powiem szczerze panie Ministrze że nasi bliscy przyjaciele donoszą że rząd nie chce przerywać prześladowań a jedynie zabronić wywozu prywatnego majątku z kraju. Nie wróży to dobrze naszej społeczności.

12-09-2011 02:53
Nerkare Offline
Święty Cesarz

Stanisław Gromowski
mało znany [2]

Protegowany (2):

Szanowny Rabinie, mój przyjaciel profesor Antonowski ma trochę inną wizję kraju niż obecnie rządzący. On uważa, że potrzebny jest dialog, a nie represje. Jeśli podążymi w kierunku dialogu, rozmów i szacunku to prześladowania się zakończą. Moim zdaniem Polska musi być silna, a wewnętrzne podziały na to nie pozwolą. Jeśli ludzie chcący wewnętrznej jedności opartej na dialogu będą górą to skończą się prześladowania i polepszy się sytuacja wewnętrzna. Zrobię co mogę, aby ten stan osiągnąć.
12-09-2011 09:19
Zgredźmin Offline
Posting Freak

Mikołaj Czapski
powoli zapominany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Z całym szacunkiem panie Ekscelencjo Ministrze, ale profesor Antonowski nie jest członkiem Rządu i jego zdanie może nie być brane niestety pod uwagę. A prawda jest taka że codziennie dochodzi do pobić ludności żydowskiej czy do ataku na jakiś sklep żydowskie a Policja i władze państwowe nic nie robią w tej kwestii.

12-09-2011 13:59
Nerkare Offline
Święty Cesarz

Stanisław Gromowski
mało znany [2]

Protegowany (2):

Będę nalegał, żeby profesor Antonowski został członkiem rządu. Ja widzę możliwość zmiany obecnej sytuacji, ale to też wymaga zmiany myślenia w samym rządzie. Przyznam szczerze, że stoimy w miejscu i nikt nic z tym nie robi. Rabinie, może mi Pan doradzi coś w tej sytuacji? Co według Pana powinienem zrobić? Zastrzegam jednak, że rządu nie wymienię.
12-09-2011 17:59

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)