Post Reply 

Thread Rating:
Sprawy rewolucyjne
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Sprawy rewolucyjne
Zgłasza się do ciebie jakiś fanatyk, który jest gotów podjąć się zamachu na Igor Chorążewicz. Twierdzi, że to przez niego został wywalony na bruk z pracy. Fanatyk potrzebuje tylko wsparcia pieniężnego i broni.
11-26-2011 19:32
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Wisznu Offline
Pierwsza Dama

szpilki
mało znana [2]

Protegowany: kozaczek
Protegowany (2): baletka
Poglądy: estetyczne
Przynależność: WOMAN

RE: Sprawy rewolucyjne
Mam nadzieję, że KPP jest trochę taką niemiecką agenturą, więc ich wywiad sprawdzi pana kolegę. Ogółem chciałbym za przyzwoleniem Niemców zrobić dwie tajne organizacje. Jedną do zabijania burżujów faszystowskiego reżimu i ich obrabiania w stylu janosika i jakąś do mordowania hierarchów i ich czarnuchów. Zabijanie agentów międzynarodówki finansowej i agentów Watykanu uważam za priorytet. Faszyści nie są tacy najgorsi.
11-27-2011 10:42
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user Quote this message in a reply
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Komintern w ogóle uważa terroryzm za głupotę i bawisz się tym na własną rękę. Oni mordują tylko zdrajców we własnych szeregach ;>
11-27-2011 11:57
Wisznu Offline
Pierwsza Dama

szpilki
mało znana [2]

Łał dziwny ten Komintern. RAF miał więcej szczęścia i Stasi im pomagało.

+++++

Skoro koledzy nie angażują się w terroryzm, to mogliby przynajmniej szkolić mi ludzi.
(This post was last modified: 11-27-2011 21:31 by Wisznu.)
11-27-2011 21:30
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Doprecyzuj.
11-28-2011 08:03
Wisznu Offline
Pierwsza Dama

szpilki
mało znana [2]

Z tego co pamiętam komuniści pomagali innym komunistą, również w działalności terrorystycznej. Skoro obecnie mamy komunistów pacyfistów, to ich służby mogłyby przynajmniej szkolić moich ludzi w celu zmniejszenia ryzyka wykrycia grupy przez służby Rzeczypospolitej. Taki RAF miał pomoc i był szkolony, Al Kaida również. Właśnie z tych powodów organizacje te mogły działać i były nieuchwytne dla służb które próbowały je rozbić. Samotnie istniejące organizacje terrorystyczne, jak "Czornoje Znamia" istniały w państwach upadłych i szybko znikały. Bez wsparcia choćby merytorycznego nie ma wielkiej możliwości istnienia organizacji terrorystycznej.
11-28-2011 10:17
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Przynależność:

Ech, bo ty o tym teraz myślisz w kategoriach powojennych (zimna wojna), a to są lata 30. Tongue Lenin np. był przeciwny metodom terrorystycznym, takim, jakie preferowała np. rosyjska Ziemla i wola czy anarchiści, bo zabijanie dygnitarzy niewiele daje i wcale nie wywołuje rewolucji. Trzeba pracy u podstaw, propagandy, agitacji, a także bojówek masowych, a nie strzelania do pana X. O.
(This post was last modified: 11-28-2011 13:58 by Szmer.)
11-28-2011 13:58
Wisznu Offline
Pierwsza Dama

szpilki
mało znana [2]

Jak nie można działać legalnie, to się działa nielegalnie. Zresztą terroryzm nie polega na "terroryzmie indywidualnym" nawet M. Bakunin tego nie popierał. Terroryzm musi mieć charakter prewencyjny. Nie być skierowany na osoby, ale na pewne postawy. Terroryzm ma również pokazywać słabość reżimu i skłaniać ludzi do buntu. Terroryzm ponad to powinien destabilizować państwo. Dlatego lepiej zabić jakiegoś lokalnego kacyka niż np. posła. Oczywiście akt terroryzmu może być demonstracją siły i mieć charakter symboliczny.
11-28-2011 15:10
Post Reply 

User(s) browsing this thread: