Thread Closed 

Thread Rating:
Michał Katner - młody wilk faszyzmu
Kat Offline
Moderator

obrońca Żydów [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Michał Katner - młody wilk faszyzmu
Michał Katner (ur. w Swarzędzu k. Poznania, 1 września 1912 r. - równo dziewięć miesięcy po sylwestrze, co niektórym osobnikom w kręgu jego znajomych pozwala na dworowanie sobie z "celowości jego narodzin").
Rok temu z powodzeniem spłodził we współpracy z małżonką syna, któremu nadał wbrew jej woli, kiedy leżała bezbronna w szpitalu, imiona "Jan Michał".

Uważa OLN za ugrupowanie, które wymaga głębokich reform, krytykując m.in. obecnego przywódcę, Romana Dmowskiego, za zbyt liberalne i wyrozumiałe podejście do kwestii obecności Żydów na terytorium Państwa Polskiego, jak również w jego strukturach decyzyjnych. Nie stroni od wyrażania poglądów na temat tego, iż nowoczesne państwo powinno cechować się mocno scentralizowaną władzą, preferowanie skupioną w jednej osobie, która będzie posiadała szerokie kompetencje zarówno w sferze wykonawczej, jak ustawodawczej.
Data jego narodzin, w połączeniu z artykułowaniem w latach młodzieńczych niepopularnych poglądów, wprowadziły go w głęboko zakorzenione kompleksy, z którymi po dziś dzień nie potrafi sobie poradzić. Bezkompromisowo traktuje wszelkich interlokutorów w dysputach na tematy polityczne, co niejednokrotnie odstrasza innych od prowadzenia dyskusji z jego osobą. Określana jest owa często jako "zaślepiony fanatyk", a rozmowy z nim sprowadzane do "prowadzenia dysputy ze ścianą". Nie potrafi wyjść naprzeciw poglądom sprzecznym z jego postrzeganiem świata, wskutek czego budzi powszechną antypatię.

Rzekomo, w prywatnych rozmowach określa śmierć marsz. Dowbora-Muśnickiego jako "najlepsze, co mogło spotkać Polskę". Ponadto, wiele osób, które deklarują, iż znają go od dłuższego czasu, formułuje opinie, jakoby był karierowiczem i grał wyłącznie pod przyszłe, partykularne interesy, które w dalekiej przyszłości mają wedle jego poronionych idei, zaprowadzić go na fotel Wodza Rzeczypospolitej. Wszyscy z kręgu jego znajomych, wśród których ostała się pozytywna opinia na jego temat, traktują te deklaracje z pobłażliwością i przymrużeniem oka.

Postuluje otwarcie likwidacje Sejmu i Senatu, oraz wprowadzenie na ich miejsce jednego, mniej licznego ciała doradczego przy zreformowanej Radzie Najwyższej, ograniczonej do dwóch członków. Istotnym elementem, który często przewija się w jego wystąpieniach, jest "usunięcie problemu ludności etnicznej w Afryce oraz zaludnienie tych terenów poprzez elementy niepożądane w Europie", co interpretowane jest co najmniej dwuznacznie.

Jako inspiracje dla swojej wizji polityki wymienia Franco i niedościgniętego Mistrza, Mussoliniego. Postuluje również zjednoczenie Europy pod przewodnictwem Włoch, z założeniem aktywnej roli Polski. Argumentuje, iż dzisiejszy kształt Starego Kontynentu nie przetrwa próby czasu, jeśli kraje europejskie nie zdecydują się na powierzenie "przewodniej roli politycznej wybitnej jednostce, która cechuje się bezprecedensowym w skali historycznej, autorytetem wśród Narodów".
11-23-2011 22:56
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

RE: Michał Katner - młody wilk faszyzmu
Niestety, obiecałem MCK, że przyklepię jego długo oczekujący wniosek. Wybierz jakieś inne krzesło.
Swoją drogą, Kat jako faszysta... ta wizja wydaje mi się BARDZO interesująca Big Grin ale przy następnym wniosku mniej skoncentruj się na dzikich poglądach swojej postaci, a bardziej na jej ścieżce życiowej Smile
11-24-2011 10:48
Send this user an email Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Czerwony Offline
Chichot historii

Piotr Riemkinow
zapomniany siewca chaosu [3]

Protegowany: Adomas Razaitis
Protegowany (2):
Poglądy: radykalne endeckie
Przynależność:

Szkoda, to bio jest o rząd wielkości lepsze.

Ja będąc graczem mogę być każdym. Moje oczekiwania sprowadzają się do względnego realizmu rozgrywki - pozwalającego antycypować wydarzenia i dokonującego rozstrzygnięć na bazie oceny faktów a nie takich kryteriów jak "szarża na motocyklach świetnie wyglądałaby w filmie". Nie musi być superrealistycznie, byle bym nie był zaskakiwany zagrywkami z dupy i pozbawionymi najmniejszego sensu w realnym świecie. - Czerwony
11-24-2011 11:13
Send this user a private message Find all posts by this user Give Reputation to this user
Ogar Offline
Zawsze Przeciw

Ignacy Stokłosa
silna ręka [9]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: Hetmanat

Nie mówiąc o szansy na stabilność gry.
11-24-2011 11:16
_MCK_ Offline
Bojownik

mało znany [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność: bezpartyjny

Jeśli nie macie nic przeciwko to Kat może obsadzić to krzesło. Ja ewentualnie będę jego współpracownikiem, jednym z wybijających się młodych narodowców albo np. dowódcą jednej z bojówek.
11-24-2011 14:31
Szmer Offline
Duch Dziejów

ja
że kto!? [-1,5]

Protegowany: I. Komarenko
Protegowany (2): Chan Razmemłaj
Poglądy: chemairisme
Przynależność:

Niestety, planowa populacja faszystów na Ante została osiągnięta Tongue Po to są krzesła, żeby na nich siadać.

Ja oczywiście pamiętam Kata jako świetnego gracza i mam do niego sentyment związany z Ante I/III i tym, że obaj jesteśmy ze wspaniałego 15.01 Tongue, ale:
1. ostatnio jak zaczął grać, to po paru zalogowaniach zniknął Smile
2. jako GM chcę wszystkich traktować równo. Gdyby to się zdarzyło innym graczom (sytuacja, że ktoś poprawia swoją biografię, która leży ponad 24 h i już ma być przyklepana, a ktoś się wpieprza) pewnie by takich głosów nie było.
Pamiętam, że MCK - choć jest taki nielubiany z oczywistych względów - zdarzało się rozwinąć sensowną aktywność, tylko jest ten problem z ciągłym zmienianiem postaci. Ale ja zaraz ustalę parę limitów czasowych np. na zmianę postaci czy zwolnienie Krzesła, toteż jeżeli swoją postacią długo nie pociągnie, zablokuje sobie możliwość zrobienia następnej Tongue

Jeżeli się jakoś dogadacie, że ktoś weźmie inne Krzesło, to OK. One właśnie po to są, żeby wprowadzić porządek i wyeliminować postacie single player, postacie, które nie mają co robić itd. Może tego jeszcze nie było widać ze względu na zgon Ante 3N, ale naprawdę to się z czasem okaże.
11-24-2011 14:45
Ksawer Offline
Posting Freak

Leopold Sakskoburggotski
cynik [2]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy: hetmańskie
Przynależność: Hetmanat

Blabla
11-24-2011 15:10
Kat Offline
Moderator

obrońca Żydów [3]

Protegowany:
Protegowany (2):
Poglądy:
Przynależność:

Szmerku, pewnie, nie miałem zamiaru podsiąść nikogo, kto już jednym pośladkiem musnął krzesło. ;-)

Tak czy inaczej, poszukam czegoś dla siebie.
11-28-2011 10:23
Thread Closed 

User(s) browsing this thread: